- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Izabrao je Srbiju i objasnio zašto, ali se Hrvati ne mire s time: „Laž je da ga nismo zvali“

© Foto : Podkast "Pod kapicom"Marko Radulović, vaterpolista Srbije
Marko Radulović, vaterpolista Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
Pratite nas
Mladi vaterpolista Marko Radulović, rođeni Riječanin, uzburkao je javnost prošle godine kada je odlučio da zvanično predstavlja Srbiju, a ne Hrvatsku. Razlog koji je tada izneo sada demantuje tadašnji selektor tamošnje reprezentacije Joško Kreković.
Najkorisniji igrač (MVP) juniorskog svetskog prvenstva je upravo na tom takmičenju u četvrtfinalu savladao svoju bivšu reprezentaciju i osvojio zlato, kada se dodatno digla prašina.
On je u jednom intervjuu otkrio razlog zbog kojeg je umesto rodne zemlje odabrao Srbiju, vaterpolo velesilu.
„Za mlađe hrvatske selekcije igrao sam i na Svetskom prvenstvu. Međutim, dve godine me tadašnji selektor Joško Kreković nije pozivao. Kada sam 2018. iz Primorja prešao u Vojvodinu, čekao sam još godinu dana. Nije me zvao niko iz Hrvatske. Ni iz Saveza, ni iz klubova, ni neko od suigrača. Zaključio sam da uopšte ne računaju na mene, a onda je stigao poziv mlade reprezentacije Srbije. Sada sam pozvan i u srpsku A selekciju i prihvatio sam taj poziv“, rekao je Radulović za „Novosti“ jednom prilikom.
Međutim, sada stiže demanti od strane upravo pomenutog Krekovića, koji optužuje Radulovića za pričanje neistine.
„Smeta to što se u poslednje vreme po medijima potencira da je Radulović odabrao Srbiju jer niko nije računao na njega. To nije tačno. Istina je sasvim drugačija. Bio je član U-18 reprezentacije na SP-u Mađarskoj, a iduće godine bilo je U-20 SP. U junu 2019. Radulović je prešao iz Primorja u Vojvodinu. Savez i ja kao selektor uredno smo mu poslali poziv za pripreme reprezentacije, no nismo dobili nikakav odgovor. Kontaktirali smo Vojvodinu, a oni su nam rekli da Radulović više nije njihov član, ali da će ga obavestiti. Ipak, nije nam se javio i javili smo se direktno njegovoj majci, koja nam je rekla da je Marko odlučio da nastupa za Srbiju. Tako da je laž da ga dve godine niko iz HKS-a nije zvao. Na koncu, u kancelarijama Saveza postoje i mejlovi koji dokazuju ovo što vam sad pričam“, rekao je Kreković za hrvatski „Indeks“.
Međutim...
„Desila se nezainteresovanost od strane Vaterpolo saveza Hrvatske, nisam imao opciju da igram za reprezentaciju Hrvatske, nisu hteli da igram za njih, niti su me kontaktirali otkako sam otišao u Srbiju“, naveo je Radulović autoru teksta prošle godine.
Pritom, dodao je da je očekivao da će mu se neko iz Zagreba javiti.
„Pričekao sam godinu dana, čekao sam sve vreme da dobijem poziv, da ne napravim naglu odluku, ali me nisu kontaktirali. Posle nekoliko razgovora sa Urošem Stevanovićem, mojim sadašnjim trenerom u Radničkom, ponudio mi je da igram za Srbiju. I tada sam rekao da ću da sačekam, ali opet poziva nije bilo, tako da je usledila moja konačna odluka“, istakao je tada otvoreni i jasni Radulović.
Mlada vaterpolo reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
SPORT
Mladi vaterpolisti Srbije šampioni sveta!
Dejan Savić  - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Savić govorio o bizarnoj situaciji iz Tokija: „Gledam sebe, da li sam lud ili glup?“ /video/
Danilo Ikodinović i Maja Ognjenović - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Ikodinović za Sputnjik: Niko još nije svestan šta su ovi momci uradili
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala