Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kosovska policija negira da je pretukla trojicu Srba

© AP Photo / Visar KryeziuPripadnici specijalnih policijskih snaga ROSU na severu Kosova i Metohije
Pripadnici specijalnih policijskih snaga ROSU na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
Pratite nas
Kosovska policija negirala je danas navode medija da su njeni pripadnici pretukli trojicu Srba u blizini administrativnog prelaza Brnjak, ali je priznala da je izvršila proveru tri kamiona, odnosno njihovih vozača.
Policija je u saopštenju odbacila kao lažno pisanje medija da su njeni pripadnici pretukli Srbe, tvrdeći da je cilj takvih navoda da se dezinformiše javnost i ulije osećaj nesigurnosti.
U saopštenju se navodi da niko od učesnika protesta nije zaustavljen niti je bilo kontakta sa njima na administrativnim prelazima, ali se priznaje da je policija sprovela kontrolu tri kamiona, odnosno njihovih vozača.
Kako se navodi, oni su vozili iza kolone policajaca i time ugrozili bezbednost policajaca i policijsku akciju, prenosi Unmik pozivajući se na prištinske medije.
Policija tvrdi da su vozači kasnije pušteni i da su dobili instrukcije da se jave u policijsku stanicu u južnom delu Kosovske Mitrovice.
U saopštenju se navodi da kosovska policija deluje u skladu sa kosovskim ustavom i zakonima kako bi garantovala poštovanje javnog reda i mira, što uključuje slobodu kretanja robe i ljudi na svim administrativnim prelazima.
Dragiša Vlašković, pretučeni Srbin - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
SRBIJA
Ispovest Srbina kog su pretukli specijalci Rosu: Pretili su nam ubistvom, bilo je krvi /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala