- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Još jedna laž Londona: Ruski zvaničnik o novim momentima u slučaju Skripalj

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaMoskva: Proterivanje ruskog diplomate iz Tirane neće ostati bez odgovora
Moskva: Proterivanje ruskog diplomate iz Tirane neće ostati bez odgovora - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
Pratite nas
Tvrdnje Skotland Jarda o navodnoj umešanosti još jednog Rusa u slučaj Skripalj je još jedna laž i pokušaj da se skrene pažnja javnosti sa sramnog bekstva snaga NATO iz Avganistana, izjavio je direktor Službe za Spoljnoobaveštajne poslove Rusije Sergej Nariškin.
"Po meni, to je još jedna laž kako bi se sakrila i podržala ranija laž", rekao je Nariškin.

"Pored toga, zbog avganistanskih događaja, verovatno, pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa sramnog bekstva iz Avganistana. Pre svih, snage SAD i njihovi saveznici, uključujući Veliku Britaniju pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa činjenice da u ovom trenutku blok NATO jednostavno nemaju snage da održavaju bezbednost u različitim regionima sveta", dodao je Nariškin.

Podsetimo, britanska protivteroristička policija saopštila je u utorak da je Tužilaštvo identifikovalo i podiglo optužnicu protiv trećeg osumnjičenog u slučaju trovanja Skripalja. Prema tvrđenju britanskih istražitelja, radi se o „oficiru GRU-a Denisu Sergejevu“ koji je navodno u Veliku Britaniju stigao pod pseudonimom „Sergej Fedotov“. On je optužen za zaveru za ubistvo Sergeja Skripalja, pokušaj ubistva Sergeja Skripalj, Julije Skripalj i britanskog policajca Nika Bejlija, za nanošenje teških telesnih povreda Juliji Skripalj i Niku Bejliju, kao i za posedovanje i upotrebu hemijskog oružja. Ranije je po istom slučaju izdata poternica za Ruslanom Boširovom i Aleksandrom Petrovom.
U engleskom gradu Solsberiju su 4. marta 2018. godine, prema tvrdnjama britanskih vlasti, otrovani bivši oficir Glavne obaveštajne uprave (GRU) Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija, što je dovelo do velikog međunarodnog skandala.
London smatra da je u trovanje Skripalja supstancom A-234 umešana i Rusija, što Moskva kategorički poriče. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je u maju 2018. godine izjavio da se pitanje Skripalja poteže bez bilo kakvih dokaza o krivici Rusije.
Zgrada ruske ambasade u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
RUSIJA
Ambasada Rusije: Smešni dokazi o umešanosti trećeg lica u slučaj Skripalj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala