- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Bastion“ štiti Krim: Ruska vojska raketnom paljbom uništila „protivnika“ u Crnom moru /video/

© Foto : Ministry of defence of the Russian FederationLansiranje krstareće rakete "Oniks" iz raketnog sistema "Bastion"
Lansiranje krstareće rakete Oniks iz raketnog sistema Bastion - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
Pratite nas
Ruski obalski raketni protivbrodski sistemi „Bastion“ tokom vojnih vežbi na Krimu lansirali su rakete, uništavajući mete koje su imitirale brodove uslovnog protivnika u Crnommoru, saopštila je ruska Crnomorska flota.
„Vojne vežbe borbenih jedinica sistema 'Bastion' Crnomorske flote održane su na poligonu 'Opuk' na Krimu. Realizovani su zadaci otkrivanja i uništavanja pomorskih meta lansiranjem protivbrodskih raketa“, navodi se u saopštenju pres-službe Crnomorske flote.
Bespilotne letelice ispratile su brodove uslovnog protivnika, a vojne jedinice su lansirale rakete iz sistema „Bastion“, uništivši identifikovane mete koje su imitirala dva velika brodska štita-mete.
Vojna vežba održana je u skladu sa planom borbene obuke snaga flote u svetlu održavanja zajedničkih manevara brodova Krimske i Novorosijske vojno-pomorske baze Crnomorske flote koji se odvijaju u Crnom moru.
Podsetimo, Crnomorska flota je saopštila da su 20. septembra počele velike vojne vežbe u Crnom moru. Oko 20 ruskih brodova, uključujući podmornice, isplovili su iz baza u Sevastopolju i Novorosijsku kako bi održali manevre koji uključuju raketna i artiljerijska gađanja.
Istovremeno, u ukrajinskoj Lavovskoj oblasti 20. septembra pčele su ukrajinsko-američke vojne vežbe „Rapid trajdent 2021“ koje će trajati do 1. oktobra. U njima će učestvovati oko 6.000 vojnika.
Sistemi „Bastion“ raspoređeni su u svim flotama Ratne mornarice Rusije (uključujući Kurile). Predviđeni su za zaštitu morske obale i uništavanje brodova različitih klasa i tipova koji deluju u sastavu grupa, ali i pojedinačno.
Ruski helikopter - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Iznenadna ofanziva — ključ uspeha operacije: Kako Rusija čuva Crno more od „terorista“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala