- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Amerika oduševljena novim ruskim motorom „Ural“/video/

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na motociklističkom šou koji je organizovao moto-klub "Noćni vukovi" na Krimu
Predsednik Rusije Vladimir Putin na motociklističkom šou koji je organizovao moto-klub Noćni vukovi na Krimu - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
Pratite nas
Novinar američkog portala „Sajkl vorld“ Džastin Dejvs visoko je ocenio poslednji model ruskog motora sa prikolicom „Ural“.
U konstrukciji modela iz 2021. godine, kako autor napominje, manje su naglašene karakteristike klasičnog ruskog motora sa bočnom prikolicom u poređenju sa drugim modelima fabrike „Irbit“ iz Sverdlovske oblasti Rusije.
Novi „Ural“ je dobio modernizovanu šasiju „Nitron“, dodatni prtljažnik, zaštitu za motor, poseban izduvni sistem za „of-road“ putovanja, sportske gume „Heidenau“ K37 i dopunski rezervoar za benzin. Pored toga, Dejvs je izdvojio i narandžastu boju motora koja je ručno napravljena.
Autor naglašava i pouzdanost motora od 749 kubika i 41 konjske snage. Komforna brzina motora je 105 kilometara na sat, navodi Dejvs i dodaje da je maksimalna brzina kojom može da se vozi motor do 130 kilometara na sat, ali će motor takvom brzinom ići teško. Zato autor preporučuje da se ostane u okvirima komforne brzine.
Dejvs navodi da se vožnja motorom sa prikolicom razlikuje od vožnje na dvotočkašu. Zbog specifične preraspodele težine između tri šine bočna prikolica se prilikom oštrih skretanja može podići, upozorava autor i savetuje da se o tome povede računa prilikom vožnje „Urala“.
Vožnja je sada mnogo udobnija s obzirom da motor ima pet amortizera „Nitron“. Pored toga, dobro se kreće po peskovitim i zemljanim terenima i u slučaju da sleti sa puta lako se na njega vraća zahvaljujući zadnjoj vuči.
„Proveo sam nekoliko dana sa ‘Uralom’ i otkrio sam da me svaki trenutak vožnje oduševljava. Ne može svaki motor da vas tako zaludi. On nije najbolji motor, ali ako želite da se dobro provedete malo šta će vas tako zabaviti kao „Ural gir ap geo“, zaključio je Dejvs.
Uljanovska fabrika automobila (UAZ) - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
RUSIJA
Ruski UAZ praviće električne automobile
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala