- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novi „rat“ u srpskom fudbalu; Stanojević: Ovo je skandal!

© Tanjug / MILUTIN MARKOVICNavijači na utakmici Crvena zvezda - Partizan
Navijači na utakmici Crvena zvezda - Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
Pratite nas
Utakmica desetog kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Voždovca zvanično je odložena „zbog lošeg zdravstvenog stanja“ crveno-belih. Zbog toga je burno reagovao Aleksandar Stanojević, trener Partizana, iznevši optužbe na račun srpskog prvaka.
Nedavno završeni 165. „večiti“ derbi prošao je bez previše uzbuđenja uz remi od 1:1, a za divno čudo nije bilo ni problematičnih situacija koje se ne tiču fudbala.
Međutim, da do istog dođe nije trebalo mnogo vremena, šta više. Trebalo je svega nekoliko dana.

Kako je izbio novi „rat“?

Već naredni meč u domaćem prvenstvu Zvezda je bila primorana da odloži, zbog, kako se navodi u zvaničnom saopštenju, „lošeg zdravstvenog stanja u kome se nalazi deset igrača našeg sastava“.
Duel crveno-belih i Zmajeva trebalo je da se odigra na stadionu „Rajko Mitić“ u četvrtak od 19.55, istog dana kada na teren ponovo istrčavaju fudbaleri Partizana, nešto ranije (od 17.50) u Lučanima protiv Mladosti.
Tri dana pauze od pomenutog derbija nisu idealni uslovi, ali Zvezda se suočila sa drugačijim problemom od umora – sa virusom.
Ne, ne sa virusom koji se zove korona, već stomačnim, zbog kojeg je, kako tvrde, čak deset igrača kluba onemogućeno da nastupi protiv Voždovca, te je duel odložen.
„Desetorica igrača, od kojih dva golmana imali su prethodnih dana problem sa pomenutim virusom, dok su trojica van stroja zbog povrede, te je zbog toga klub smatra da je prirodno i očekivano da se meč odloži“, piše ekipa iz Ljutice Bogdana.

Šta kaže Stanojević?

Dan pred utakmice, trener crno-belih Aleksandar Stanojević je burno reagovao na saznanje da će se duel najvećeg rivala njegovog kluba odložiti, (in)direktno iznevši niz optužbi.
Policijska vozila - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2021
SPORT
Opsadno stanje u Beogradu – hapšenja i tuče pred derbi /video/
„Utakmice posle derbija su vrlo teške, imamo dosta povređenih i umornih igrača, ali nećemo da tražimo nikakav alibi i način da izbegnemo utakmicu. Iskreno da vam kažem, razočaran sam ovim poslednjim dešavanjima. Ovo je skandal. Skandalozno je da se ovako odloži utakmica. Ne znam zašto se odlaže utakmicu. Mislim da je to neregularno, ne dovodi nas sve u ravnopravan položaj. Ove tri ekipe koje žele da odlože dovode u pitanje regularnost“, rekao je Stanojević i nastavio u dahu:
„I mi smo umorni. Igramo u Lučanima gde nismo pobedili dugo. Pa igramo protiv Spartaka, teška utakmica, pa Evropu, pa opet Kruševac. To je izuzetno teško. A imamo najvećeg rivala, konkretno mislim na Crvenu zvezdu, verujem da imaju dva ili tri bolesna igrača, ali imaju roster, kao i mi, od 30 igrača. Mi prvi imamo takve budžete, 20 puta veće budžete od protivnika. I ne možemo da zbog bolesti par igrača odlažemo utakmica. I mi imamo umorne igrače, ali ih ne šaljem kod školskog lekara da dobiju uverenje da su bolesni“.
Ovo nije prvi, a sigurno neće biti ni poslednji, put da Stanojević postavlja pitanje „da li se već zna ko će biti šampion?“, a ovog puta podseća i na Zvezdin meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada je njihov tadašnji protivnik Kairat morao na teren iako je imao deset zaraženih igrača, ali je meč odigran.
„Pustite nas da se borimo. Ako ne, onda uzmite 10 bodova i da igramo samo Evropu. Ko to odlaže utakmicu zbog trojice igrača koja imaju dijareju? Pa šta treba sad Mladost da igra svaka tri dana sa svojih 15 igrača. I šta sad da pričam o Lučanima? Idemo i mi tamo bez nekoliko igrača. Neću ništa da pričam više! Neću više da radim ovde!“, dodao je strateg crno-belih.
Utisak je da je Stanojević svojom izjavom više prozvao rivala za nepoštovanje moralnih načela, s obzirom da Zvezda i pored izostanka desetorice i dalje ima oko 17 igrača (deset stomačni virus, tri povređena) koji bi trebalo da su spremni za naredni duel.

Šta kaže pravilnik?

Pravila, doduše, idu u korist zvaničnom saopštenju Zvezde, kojoj je bilo „potrebno“ najmanje sedam bolesnih igrača kako bi se duel odložio, prema pravilima na zvaničnom sajtu Superlige Srbije.
„Kada se utakmica odlaže zbog iznenadne bolesti igrača (trovanje, grip i sl), a ne zbog sportskih povreda igrača, to se može učiniti ukoliko je bolesno najmanje 7 standardnih igrača (igrači koji su odigrali 70% utakmica). Kada Direktor takmičenja dobije pismeni zahtev kluba za odlaganje utakmice zbog bolesti igrača sa kompletnom medicinskom dokumentacijom (nalaz nadležnog specijaliste, dijagnoza, mišljenje za oporavak tj. dužinu bolovanja i sl.), zatražiće od Medicinske komisije FS Srbije da donese odluku po ovom pitanju a ista Komisija ili lekar specijalista koga ona angažuje, je dužna da pre donošenja odluke izvrši određene analize, pregled bolesnika i sl.“, navodi se.
Terzić o odlasku iz Zvezde, botovima, medvedima i dugu: „Izučavaće se na univerzitetima“
„Bomba“ na stadionu „JNA“! /video/
Pančev za Sputnjik o glavnom problemu Zvezde u poslednjih 15 godina /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala