- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zelenski: Putevi u Ukrajini su bolji nego u Njujorku

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaAsfalt na Krimskom mostu
Asfalt na Krimskom mostu - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na sastanku sa amerikancima ukrajinskog porekla rekao je da su u Ukrajini putevi bolji nego u Njujorku. Sastanak je održan sa predstavnicima ukrajinskih organizacija i crkava u SAD na Ukrajinskom institutu, saopštila je ukrajinska televizija „Dom“.
Zelenski je naveo da se Ukrajina aktivno razvija u svim pravcima i da se u državi realizuju veliki infrastrukturni projekti među kojima i izgradnja puteva.

„Vozio sam se Njujorkom. Želim da vam kažem da su naši putevi bolji. Zaista su bolji, sada ih gradimo. I eto želim da kažem, mada, to možda nije korektno reći, da smo mi ‘zategli’ našu državu kako bi bila kao iz ‘izloga’. Jer, naši istorijski zamci, gradovi, kaldrma, ulice, putevi, mostovi - sve je to važno", saopštio je Zelenski.

Podsetimo, u Ukrajini je u toku program „Veliko gradilište". To je infrastrukturni projekat velikih razmera u okviru koga će u najkraćem roku u čitavoj državi biti sagrađeno i rekonstruisano na stotine objekata i puteva.
Prema informacijama „Ukravtodora" (vladina Agencija za puteve) tokom 2020. godine je bilo obnovljeno 4.000 kilometara puteva državnog značaja i 158 mostova. Plan je da se tokom 2021. godine rekonstruiše 4.500 kilometara puteva i oko 200 mostova.
Na izgradnju puteva u 2022. godini će se potrošiti 4,6 milijardi dolara od kojih će tri milijarde biti izdvojeno iz budžeta. Prema planu za 2022. godinu, izgradiće se i rekonstruisati oko 43.000 kilometara puteva od državnog značaja i 119.000 kilometara lokalnih puteva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala