Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić iz Budimpešte: Nema te sile koja će da me natera da prihvatim politiku svršenog čina Prištine

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na Samitu u Budimpešti govoriti o natalitetu u Srbiji i naglasio da Srbija mora da napravi veći skok.
"Beograd raste zahvaljujući migracijama ali su nam sela pusta, kako god da okrenete imamo mnogo problema po tom pitanju", rekao je Vučić u intervjuu za Kurir i istakao da se pomak vidi u najsiromašnijim opštinama a da je najgora situacija u Beogradu.
"Moramo da pomognemo i onima koji ne mogu da imaju decu", rekao je Vučić.
Govoreći o situaciji na severu Kosova i Metohije, predsednik Vučić je rekao da sa Lajčakom i Boreljom uvek razgovara ali da nije suština u tome da li ćemo da reagujemo loše nego da rešimo problem.
"Šta je to Srbija uradila, o čemu da razgovaramo? Oni su opet pomerili granicu i idu politikom svršenog čina... Nemojte da gubite vreme, ne postoji ta sila koja će da me natera na to. Pre toga morate da isporučite Zajednicu srpskih opština", rekao je Vučić.
On je upitao Prištinu što hapsi Srbe, gde je tu pravo, gde je tu pravda.
Predsednik Srbije je rekao da Kvinta ne zna šta da predloži, jer je ono što su ponudili odbio. On je rekao da Priština na silu može da skida tablice, ali da za to neće dobiti pristanak Srbije.
"ROSU jedinice su maltretirale ljude, a mi smo bili fini", rekao je Vučić.
"Šta vam je to Srbija zgrešila, upitao je predsednik Srbije i naglasio da Srbija ne radi ništa što nije u skladu sa Briselskim sporazumom. Šta se to dogodilo na Kosovu a da je EU osudila, šta god da se dogodi, mi smo krivi".
Aleksandar Vučić sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom  - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
SRBIJA
Vučić u Mađarskoj na demografskom samitu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala