- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šta nedostaje Bajdenovoj izjavi da je počeo vek diplomatije

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
Pratite nas
Kremlj smatra dobrodošlom izjavu predsednika SAD Džozefa Bajdena na Generalnoj skupštini UN o početku veka diplomatije, međutim, nedostaju reči o međusobnom uvažavanju zemalja i jednakosti, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.
„Za nas je glavno da je Bajden govorio o tome da su ratovi prekinuti i da je počeo vek diplomatije – a to čuti, sigurno, je ohrabrujuće. Naravno, nažalost, mi nismo čuli izjave o tome da je odnose ipak potrebno uspostavljati na osnovu uzajamnog uvažavanja, uzimajući u obzir interese i jednih i drugih na ravnopravnoj osnovi. To su oni principi kojih se i sami pridržavamo“, rekao je Peskov.
„Što se tiče pominjanja ruskog regiona zajedno sa nezavisnim državama, verovatno su korektori teksta nešto pogrešili, jer, sa tačke gledišta političke geografije, to nije tačno“, dodao je Peskov.
Ranije je Bajden na 76. sesiji Generalne skupštine Ujedinjenih nacija izjavio da Vašington ne želi novi „hladni rat“ i podelu u svetu. Tokom svog izlaganja ni jednom nije spomenuo Rusiju, samo ruski region Čečeniju u kontekstu poštovanja prava seksualnih manjina.
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
SVET
Bajden u UN: Svet na prekretnici, dupliraćemo pomoć nerazvijenima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala