- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Amerika manipuliše vizama učesnicima GS UN da bi vršila pritisak – neće ostati bez odgovora

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaAmbasador Ukrajine pri UN: Ukinuti Rusiji pravo veta u SB
Ambasador Ukrajine pri UN: Ukinuti Rusiji pravo veta u SB - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
Pratite nas
Odbijanje Amerike da izda vizu predsedniku Odbora Dume za međunarodna pitanja Leonidu Sluckom i drugim predstavnicima Rusije kako bi učestvovali na zasedanju Generalne skupštine UN neće ostati bez odgovora, poručuju u Moskvi i ističu da Vašington na taj način manipuliše da bi vršio pritisak.
Podsetimo, Slucki je za Sputnjik rekao da neće ići u Njujork gde se tokom ove nedelje na Generalnoj skupštini obraćaju svetski lideri, jer nije dobio američku vizu. On je trebalo da otputuje u Njujork po nalogu predsednika Rusije kao član ruske delegacije.
Najveći deo delegacije otputovao je juče, a u američkoj ambasadi su u vezi sa ovom situacijom rekli da je proces izdavanja vize tajan i da zbog toga neće komentarisati.
„Na delu vidimo najgrublju samovolju i apsolutno neprihvatljivo kršenje međunarodnog prava što, razume se, ne može i neće ostati bez odgovarajuće reakcije“, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
U Ministarstvu ističu da Vašington na taj način otvoreno zloupotrebljava tu privilegiju što se sedište UN nalazi u Njujorku i manipuliše vizama kako bi vršila pritisak na druge zemlje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala