- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kineski naučnici predstavili novu verziju porekla kovida 19

© AFP 2023 / STRLaboratorija u za testiranje virusa korona u kineskom Vuhanu
Laboratorija u za testiranje virusa korona u kineskom Vuhanu - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
Pratite nas
Širenje kovida 19 u Sjedinjenim Američkim Državama moglo je početi već u septembru 2019. godine, ranije nego u Kini, navodi se u istraživanju kineskih naučnika objavljenom na portalu preprintova naučnih publikacija „Čajna ksiv“.
Grupa naučnika iz Kine je koristeći matematički model analizirala mogući datum početka širenja kovida 19 u Sjedinjenim Američkim Državama i Kini, koristeći podatke o broju potvrđenih slučajeva infekcije.
„Na osnovu analize podataka iz 12 reprezentativnih regiona SAD, odabranih za utvrđivanje datuma prvog slučaja infekcije, postoji 50 odsto šanse da se prvi slučaj dogodio između avgusta i oktobra 2019. godine. To je ranije od zvanično objavljenog datuma prvog potvrđenog slučaja u Sjedinjenim Američkim Državama – 20. januara 2020. godine“, navodi se u saopštenju.
Prema rezultatima analize naučnika pokazuju da je sa velikim stepenom verovatnoće kovid 19 počeo da se širi Sjedinjenim Američkim Državama u septembru 2019. Naučnici istovremeno ističu da je širenje kovida u samoj Kini najverovatnije počelo tek krajem decembra 2019. godine.
Ranije su američki obaveštajci objavili izveštaj o poreklu virusa korona. Američke obaveštajne službe zaključile su da virus korona nije stvoren kao biološko oružje. U isto vreme, učesnici istraživanja nisu mogli da postignu konsenzus – smatraju se mogućim dve verzije porekla virusa korona: prirodni kontakt sa zaraženom životinjom i incident koji se dogodio u laboratoriji.
Kineska i američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
SVET
Kina: Izveštaj SAD o kovidu 19 nije naučno verodostojan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala