- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ode kući, pije pivo, jaše konje... On je prirodno neverovatan“

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
Pratite nas
Saigrači Nikole Jokića, najboljeg NBA košarkaša, Majkl Porter junior, i novajlija u Denveru Našon Bouns Hajland pred novu sezonu najjače košarkaške lige na svetu govorili su o tome koliko je neverovatan srpski as.
Približava se početak nove NBA sezone, a sa tim se pojačavaju i očekivanja u Denver Nagetsima, timu koji ima MVP-a lige, Nikolu Jokića.
Majkl Porter junior igra na poziciji krila, a u Denver je stigao 2018. godine kao 14. pik na NBA draftu.
Porter dobro poznaje Jokića, a zajedno su imali i neke od najlepših akcija Nagetsa prethodne sezone.
Amerikanac je u podkastu Džej Džej Rodika ispričao je da kada je stigao u Denver nije znao mnogo o Jokiću.
Kada sa upoznao Jokića, bio je debeo. Kada sam ga prvi put video, došao je u teretanu po mom dolasku u Denver i došao je da se upoznamo. Video sam da je dobar momak, ali nisam znao mnogo toga o njemu, jer nisam gledao Nagetse“, otkrio je Porter.
Kako je vreme odmicalo, Amerikanac je video da je Srbin odličan igrač, ali mu je bilo potrebno da čuje i od ostalih saigrača po čemu je Nikola tako poseban.
„Čekao sam onda... Nikad nisam video nekoga kao što je Jokić. Jako je čudno. On je čudan tip, pre meča će igrati igrice na telefonu. Mislim da sada vodi više računa o svom zdravlju, ali pre toga sam čuo da posle sezone ode kući, pije pivo, jaše konje i posle se pred sezonu vrati u formu. On je prirodno neverovatan“, objasnio je Porter junior.
Dok nije uvideo koliko je Srbin dominantan na parketu, novi saigrači su mu uporno objašnjavali šta je Jokić u stanju da uradi.
„Bio je on dobar i ranije, samo ne kao sada. Kad smo završili trening na kampu, gledao sam kako igra, ali i Mejson Plamli je igrao slično. Pitao sam se zašto Jokić igra pre Plamlija. A onda su mi saigrači rekli: Ne, on kad hoće ubaciće 40 poena za veče, kad ne bi stalno dodavao, nego kad bi samo gledao da daje poene“,, prisetio se Jokićev saigrač.
„Mislio sam ma nema šanse, ali rekli su: Čekaj da počne sezona“, otkrio je Amerikanac.
Sezona je počela, Jokić je i tada briljirao, a onda je prethodne sezone stigla i potvrda o tome koliko je neverovatan. Nikola Jokić postao je MVP NBA lige.
Sada je Denver ponovo dobio novajliju koji je takođe pred početak sezone trenirao sa srpskim asom.
Nagetse je pojačao Našon Bouns Hajland, koji je stigao kao 26. pik, a medijima je već pričao o Jokiću.
„Igrao sam sa Jokićem u timu na treninzima i nismo gubili. Izgledalo je kao u igrici. Mogla je odmah da se oseti konekcija, kliknulo je jednostavno. Onda su mi promenili tim jer nam je bilo previše lako“, ispričao je Hajland.
Iako je „Džoker“ najbolji igrač NBA lige, novajlija u Denveru nije stekao utisak da Jokić sada ima drugačiji pristup igri.
Nikada ne biste znali da je to čovek koji je postao MVP. Samo je dovoljno videti način na koji se on odnosi, kako igra na treninzima i kako deluje kao da se bori za novu titulu ili ugovor“, oduševljen je 21-godišnjak.
Ipak, koliko god saigrači da su oduševljeni, srpski as prema anketama koje se bave time ko bi mogao da bude najefikasniji u narednoj sezoni Jokić nije ni u prvih pet.
Nova NBA sezona startuje 19. oktobra, dok uskoro počinju pripreme u trening kampovima.
Nikola Jokić i Huanćno Ernangomes - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2021
SPORT
Nikola Jokić kao Ivan Drago /video/
Ou Džej Mejo - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2021
SPORT
Prognani Amerikanac traži spas u Rusiji
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
SPORT
„Moraš da izabereš kako će Jokić da te ubije“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala