- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Haotična scena u Ovalnom kabinetu: Nova taktika Bajdenovih pomoćnika /video/

© AP Photo / Andrew HarnikDžozef Bajden
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
Pratite nas
Novinari u Beloj kući suočili su se haotičnom scenom na zajedničkoj konferenciji predsednika Amerike Džozefa Bajdena i britanskog premijera Borisa Džonsona. Pomoćnici predsednika SAD vikom su prigušili Badenov odgovor na pitanje o stanju na južnoj granici.
Bajden se sastao sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom u Beloj kući gde su njih dvojica razgovarali o nizu pitanja. Džonson je odgovorio nekoliko pitanja, ali kada je došao red na Bajdena, pomoćnici Bele kuće nisu dozvolili da se predsedniku Amerike postave pitanja.
Reporter Si-Bi-Esa Ed Okif opisao je kako se situacija razvijala.
" Pomoćnici Bele kuće vikali su da bi sprečili mogućnost postavljanja pitanja. Pitao sam Bajdena o južnoj granici, ali od vike nismo mogli da dešifrujemo šta je rekao ", napisao je on.
"Dok smo odlazili, pitao sam predsednika za njegovu reakciju na situaciju na južnoj granici. Zbog vike pomoćnika Bele kuće, buke svih koji su odlazili i predsednika koji je nosio masku, nismo mogli da razaberemo njegov odgovor, prenosi Foks Njuz.
Nekoliko drugih novinara iznelo je svoje pritužbe i prozvalo Belu kuću zbog njihovog ponašanja.
Novinar Vašington Posta Seung Min Kim opisao je situaciju kao "Nije dobro, ljudi".
"Haotična scena u Ovalnoj kancelariji danas kada je Boris Džonson neočekivano odgovarao na pitanja britanskih novinara, a pomoćnici Bele kuće vikali su na američke izveštače dok smo pokušavali da postavimo Bajdenu pitanja", rekla je novinarka Volstrita Endru Restuća.
Urednica Dejli Mirora Pipa Krirar je dodala "Kolege iz Bele kuće bi mogle biti zainteresovane da saznaju da je britanska štampa mislila da pomoćnici koji viču nisu u redu. Neželjeni nedostatak odgovornosti ..."
Pročitajte još:
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2021
SVET
Svetski hit na mrežama: Spava li Bajden na sastanku ili — mrda prstima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala