- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pančev za Sputnjik o glavnom problemu Zvezde u poslednjih 15 godina /video/

© Foto : FK Crvena zvezda/legende MarakaneDarko Pančev
Darko Pančev - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
Pratite nas
Darko Pančev, proslavljeni fudbaler Crvene zvezde, bio je gost Sputnjikove emisije „Miljanov korner“, u kojoj je govorio o svim aktuelnostima u svetu fudbala i svom bivšem timu.
Član istorijske generacije crveno-belih koja je 1991. godine postala šampion Evrope analizirao je i sumirao utiske iz prethodnih 15 godina dešavanja u srpskom klubu.
„Ako analiziramo sve ono što se dešavalo u poslednjih 10, 15 godina, ne smemo a da ne napomenemo da Zvezda nije imala dobre rezultate pre svega isključivo zbog velikih finansijskih problema koje je imala i koji su se gomilali. Nije ovo nikakva politika, ja sam samo objektivan i realan, ali moram da pohvalim ovu sadašnju vlast koja je pomogla sportu i klubovima, pre svega Zvezdi i Partizanu koji su objektivno naši najeminentniji predstavnici u fudbalu, u Evropi“.
Crveno-beli su nedavno uspeli da dođu do pobede nad Bragom u prvom kolu Lige Evrope, a Pančev je i taj meč pomno pratio, kao i većinu ostalih.
„Kako ne, apsolutno. Svaku utakmicu Zvezdinu koja je na televiziji, a ponekad i na internet mrežama, gledam. Gledao sam utakmicu (protiv Brage). Dobra pobeda u smislu da je pobeđena jedna portugalska ekipa, ekipa koja je u zadnjih deset godina u četiri, pet najboljih ekipa u Portugaliji“.
Bilo je i komentara apropo Aleksandra Mitrovića, golgetera koji je nedavno postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije, a sa kojim je nedavno Dragan Stojković Piksi uporedio upravo Pančeva.
„Pa vidite, da vam nešto kažem. Kada imate takve napadače, a Piksi je veoma pametan on vrlo dobro sve to zna, onda morate da gradite igru (prema tome) – da imate više centaršuteva i akcija, jer onda ti koristiš njegove kvalitete. To reprezentacija Srbije u ovom trenutku odlično radi. Mitro je ušao sad i protiv Irske. Neću da otvaram stare rane, da kažem da su bezveze izgubili dva boda, ali jednostavno se to dešava. Mitrović je triput ušao izvanredno u šanse protiv Irske i nije da nije dobro reagovao, samo je, ruku na srce, golman odlično odbranio ta tri puta. On pokazuje da ulazi u šanse, neću ni da pričam o igri glavom – odlično igra glavom, skače, robustan je. Tako da, super“.
Pogledajte ceo razgovor našeg Miljana Milićevića i Darka Pančeva.
Srbin je tek došao, a već uspeo što niko nije skoro deset godina! /video/
Kako su Amerika i Japan „zakuvali čorbu“ Srbiji
Trener „Stare dame“ opsovao igrače, pa objasnio zašto /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala