- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Atentat na zvaničnika u Kijevu – povratak u devedesete i neizbežan „ruski trag“

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaTrg nezavisnosti u Kijevu
Trg nezavisnosti u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
Pratite nas
Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov oglasio se povodom ukrajinskih verzija o pokušaju atentata na savetnika predsednika Ukrajine, istakavši da šta god da se desi u Ukrajini, odmah pronađu „ruski trag“.

„Nažalost, šta god da se desi danas u Ukrajini niko od aktuelnih političara, na našu žalost, nije u stanju da isključi ruski trag. Naravno, to nema ništa zajedničko sa stvarnim stanjem stvari“, rekao je Peskov.

Kako je dodao, takve izjave govore o preteranom uzbuđenju njihovih autora.

Cinična politika Ukrajine

Traženje „ruskog traga“ još pre istrage pokušaja atentata na pomoćnik predsednika Ukrajine govori o niskom kvalitetu ukrajinske politike, rekao je Sputnjiku zamenik šefa Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov.
„Činjenica da su ukrajinski političari počeli da traže ruski trag u onome što se dogodilo pre i nego što se razišao dim od ispaljenih metaka govori isključivo o kvalitetu ukrajinske politike, niskom i ciničnom“, prokomentarisao je ruski senator.

Vratile se devedesete

Prema rečima senatora sa Krima Sergeja Cekova, „slabo, pogrešno, nepravično rukovodstvo Ukrajine dovelo je zemlju do kriminalnih obračuna, vratile su se devedesete“.
„Kakav ruski trag. To su rezultati te politike koju vodi predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, a pre njega Petro Porošenko. Pravno bezakonje, vansudski obračuni, preraspodela imovine“, rekao je Cekov.
Kako je dodao, aktivirali su se kriminalci, nema poverenja u sudski sistem i u organe reda.
Podsetimo, nepoznate osobe pucale su na automobil prvog pomoćnika ukrajinskog predsednika Sergeja Šefira kod Kijeva. U vozilo je ispaljeno 18 metaka, a tri su pogodila vozača. On je hospitalizovan. Šefir je na bezbednom i nije povređen.
Nakon toga se oglasio šef frakcije vladajuće stranke „Sluga naroda“ u Vrhovnoj radi David Arahamija, rekavši da napad na automobil prvog pomoćnika ukrajinskog predsednika može biti osveta krijumčara i šefova kriminalnih grupa, ali nije isključen ni „ruski trag“.
Policija Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
RUSIJA
Tri verzije pokušaja atentata na savetnika Zelenskog - našli i „ruski trag“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala