- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Američko vazduhoplovstvo se priprema za rat protiv Rusije i Kine

CC BY 2.0 / U.S. Air National Guard / Master Sgt. David Kujawa / Američki vojni avion A-10 sleće na auto-put u Mičigenu
Američki vojni avion A-10 sleće na auto-put u Mičigenu - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
Pratite nas
Vazdušne snage Sjedinjenih Američkih Država obučavaju pilote da sleću na auto-puteve u slučaju rata sa Rusijom ili Kinom, piše za „Biznis insajder“ ekspert Stavros Atlamazoglu.
U tekstu se napominje da bi se u hipotetičkom sukobu sa neprijateljem jednake snage Amerikanci mogli suočiti sa strašnim scenarijem u kojem bi jedan neprijateljski udar izbacio iz stroja ogromnu većinu vojnika ili naoružanja. Zbog toga se američko vazduhoplovstvo obučava da prilagodi svoje snage da sleću na netradicionalne i improvizovane aerodrome.
U tekstu se pominju vojne vežbe „Severni udar 21“ održane u Mičigenu početkom avgusta, na kojima je vojni avion sleteo na javni auto-put. Stručnjak je objasnio da je svrha ovakvih manevara obuka pilota i specijalnih snaga za neplanirane operacije na teško pristupačnom terenu.
Obuka prema ovim scenarijima povećaće preživljavanje trupa pred pretnjom uslovnog neprijatelja, jer će biti teško da se predvidi i prati njihovo kretanje i mesta za popunjavanje zaliha ili snabdevanje gorivom, zaključio je Atlamazoglu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala