- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ukrajina je doživela bumerang – prvi od Srbije, drugi od Rusije /video/

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARDOdbojkaši Ukrajine
Odbojkaši Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
Pratite nas
Reprezentacija Ukrajine je na Evropskom prvenstvu u odbojci trebalo da dobije ogroman bonus ukoliko uspe da pobedi Rusiju. To se nije dogodilo, a za ceo slučaj se saznalo više od mesec dana posle duela dve reprezentacije.
To nije prvi put da Ukrajina novcem želi da stimuliše svoje igrače, dogodilo se to i Evropskom prvenstvu 2019. godine u Belgiji uoči duela sa Srbijom.
Srbija je taj meč dobila i posle je osvojila zlatnu medalju.
Ukrajina i Rusija su se sastale 11. septembra u Gdanjsku, ruski tim je slavio sa 3:1, a Ukrajini nije pomogla ni potencijalna novčana „motivacija“.
Kako je objavljeno, ukrajinskim igračima je bila obećana isplata oko 375.000 dolara za pobedu nad Rusijom.
O svemu je govorio srednji bloker Dmitro Terjomenko.
„Svi su razumeli šta znači igranje protiv Rusije. Takva ponuda za bonus nije bila neophodna, ni korektna. Mi imamo mnogo mladih igrača i čini mi se da je Rusija dobila veću stimulaciju od nas“, naveo je Terjomenko.
Glasine o tome da Ukrajina želi svoje odbojkaše da nagradi premijama se brzo proširila u Gdanjsku, a to su saznali i ruski odbojkaši.
„Takve sume novca ne bi trebalo da budu objavljene. Ja bih bio veoma motivisan da neko treba da dobije novac za pobedu protiv mene. Ne možete da govorite o tome dok ne pobedite, jaki slogani ne vode ničemu dobrom“, istakao je Terjomenko.
Bumerang efekat je ostavio Ukrajinu praznih šaka u dva puta u dve godine i možda bi trebalo da se shvati da novac zaista ne može da igra loptom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala