- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusi pohrlili u Crnu Goru po pasoše

© Sputnik / Marijana KolakovićGrad Budva u izgradnji
Grad Budva u izgradnji - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
Pratite nas
Ruski kupci nekretnina u inostranstvu naglo su se aktivirali, a povećanoj potražnji doprinelo je, između ostalog, revidiranje programa izdavanja pasoša. Rusi su najviše zainteresovani za imovinu u Španiji, Portugaliji, Kipru, Grčkoj, ali i – Crnoj Gori, piše „Komersant“.
Kako konstatuju stručnjaci kompanije „Henli i partners“, aktivnost ruskih kupaca nekretnina u inostranstvu sada je znatno veća nego pre pandemije. Povećano interesovanje dovode u vezu sa smanjenom ponudom.
Prema rečima predstavnice kompanije „Henli i partners“ Poline Kulešove, primetno je poraslo interesovanje ruskih kupaca za Crnu Goru, gde se krajem godine ukida program ekonomskog državljanstva za investiranje preko 350.000 evra u nekretnine. Kako kaže, isto je i u slučaju Portugala, gde je planirano revidiranje uslova ekonomskog državljanstva.
Predsednica upravnog odbora „Kalinka grup“ Ekaterina Rumjanceva ističe da je 80 odsto slučajeva gde Rusi kupuju elitne nekretnine u inostranstvu povezano sa dobijanjem državljanstva ili dozvolom boravka.
Kako je za rekao ranije stručnjak za tržište nekretnina u Crnoj Gori Aleksej Švirkov, u maju je potražnja Rusa za nekretninama u Crnoj Gori porasla za više od 60 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine. Stručnjak smatra da ima više razloga za to, preneo je portal „Lenta“.
Prvo je transportna pristupačnost , jer se do Crne Gore može doleteti avionom za par sati. Kao drugo, „između Rusa i Crnogoraca ne postoje nikakve barijere, jer lokalno stanovništvo odlično razume Ruse“.
„Još jedan, a možda i glavni razlog je to što Crna Gora nudi veoma dostupan investicioni program za dobijanje državljanstva“, zaključio je ekspert.
Most Milenijum u Podgorici  - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Skočile cene u Crnoj Gori: Kvadrat skuplji od 21 do 30 odsto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala