- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lucifer tuži Rusku pravoslavnu crkvu i traži 666 rubalja

© Flickr / Scott Beale666
666 - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
Pratite nas
Stanovnik Novosibirska Lucifer Končakov-Bagration tužio je Rusku pravoslavnu crkvu, jer se u religioznim tekstovima njegovo ime izjednačava sa đavolom, piše „Komsomoljska pravda“.
Kako navodi list, 45. godišnji Rus smatra da takva asocijacija ugrožava njegovu čast i dostojanstvo. Muškarac traži da Ruska pravoslavna crkva javno objavi da informacije koje se šire o Luciferu nisu tačne. Pored toga, Končakov od crkve zahteva moralnu kompenzaciju u iznosu od 666 rubalja (osam evra).

„Novčana kompenzacija je simbolična. Nije stvar u novcu, već u tome da ta cifra ima negativnu konotaciju. Mnogi ljudi taj broj smatraju đavoljim brojem“, rekao je on.

U članku se još navodi i da ime Lucifer nije dobio rođenjem. Prvobitno se zvao Aleksej Južanjin, a pasoš sa novim imenom je dobio tek ovog leta.
Lucifer je tužbu podneo okružnom sudu u Moskvi.
Zamenik portparola Moskovske patrijaršije Vahtang Kipšidze prokomentarisao je ovu neobičnu tužbu Lucifera iz Novosibirska.

„Smatram da je to pokušaj da skrene pažnju na sebe. Čini mi se da je ovaj slučaj zloupotreba prava na suđenje“, zaključio je Kipšidze.

Reč „Lucifer“ se u Rusiji pojavljuje i kao ime i kao prezime. Na izborima za Državnu dumu bio je registrovan kandidat Lilit Lucifer.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala