- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obezglavljena Barselona: „Šta je trebalo da uradimo?“

© AP Photo / Joan MonfortRonald Kuman
Ronald Kuman - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
Pratite nas
Fudbaleri Barselone na zatvaranju petog kola Primere nisu uspeli da pobede Granadu – 1:1 (0:1). Štaviše, gubili su sve do 89. minutu kada ih je štoper Ronald Arauho sačuvao od nove bruke. U klubu vlada totalno rasulo, a trener Ronald Kuman nalazi se pred otkazom.
Katalonci odavno više nisu strah i trepet i to je svima koji prate fudbal jasno kao dan.Još otkako ih je napustila ikona kluba Lionel Mesi, koji se još pronalazi u Pari Sen Žermenu gde je već uspeo da zarati s trenerom, Barselona je postala klub bez „glave i repa“.
Igrači nasumično jurcaju napred, svi su van svojih pozicija. To je bio slučaj protiv slabašne Granade, kojoj bi ona stara Barsa sa Ćavijem, Inijestom, Mesijem, do poluvremena već dala tri ili četiri gola...
Ovako, tim Ronalda Kumana je kapitulirao već u drugom minutu kada je Duarte savlao Ter Štegena i šokirao Kamp nou.
Imali su Katalonci u 18. minutu preko Serđi Roberta prečku, ali je to bilo praktično sve u tom prvom poluvremenu, gde je u samom finišu zapretio još štoper Arauho i to glavom, da bi mu maestralno golman gostiju Maksimijano zaustavio loptu u poslednjem trenutku, izbacivši je u korner.
Demir, Depaj i Kutinjo nisu uspevali da pronađu način kako da stignu do izjednačenja. I zaista je bilo mučno gledati Barselonu, koja je poražena i ponižena od Bajerna u prvom kolu Lige šampiona (0:3), kako ni protiv Granade ne može da postigne pogodak.
Holanđanin Kuman je s klupe nemoćno posmatrao tužnu partiju svojih izabranika koje je pokušao da razmrda uvođenjem De Jonga, mlađanog Gavija koji ima svega 17 godina, kao i legende Đerara Pikea.
Upravo su Pike i Gavi kumovali golu koji je u kasnom 89. minutu glavom postigao Arauho, koji je „glumio“ klasičnog centarfora, što zbog odlične fizičke spreme, što zbog ogromne želje da tim ne izgubi, a verovatno mu je i Kuman dao takva ovlašćenja jer je situacija vanredna.
I Pike je više vremena provodio na polovini Granade i u njihovom kaznenom prostoru, jer se videlo da je Barselona u haosu, da svi igrači jurcaju i da nemaju jasan plan kako da se spasu blamaže od „strašne" Granade.
Uspeli su na kraju da osvoje bod i trenutno su posle pet kola sedmi na tabeli Primere sa utakmicom manje i osam bodova, a Kuman je praktično već pred otkazom jer je jasno da se sa njim na čelu Barseloni crno piše.
Zato i ne čudi što se Holanđanin, koji je kao igrač Katalonaca imao impoznatne rezultate i stekao je epitet legende slavnog kluba, pravdao na konferenciji za medije.
„Pogledajte sastav. Šta je trebalo da radimo, da igramo tiki-taka fudbal? Uradili smo šta smo mogli i šta je trebalo. Morate da shvatite da ovo nije ona Barselona od pre osam godina“, poručio je nevešto Kuman.
Barseloni su neophodne promene i ostaje da se vidi kakve poteze će povući uprava na čelu sa novim-starim predsednikom Đoanom Laportom.
Bakljada u Sarajevu - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
SPORT
Spektakl u Sarajevu – grad je „goreo“ zbog Želje /video/
Futsal reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
SPORT
Srbija ponizila Ameriku – sledi Portugalija!
Mark Nobl - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
SPORT
Uništio je jedan klub, sada je uništio i legendu i jedinu pravu zvezdu tima /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala