- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki analitičari: Rusija na dobitku nakon „kovid“ krize

© AFP 2023 / ALEXANDER NEMENOVRuska rublja i pogled na Kremlj
Ruska rublja i pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
Pratite nas
Rusija je uspela da prođe kroz prvi period pandemije uspešnije od drugih zemalja, svedoče istraživanja koje je sprovela američka organizacija „The National Bureau of Economic Research“.
Autori istraživanja Galina Hejl i Luziana Juvenal ističu da je i dalje prilično teško proceniti stanje svetskih ekonomija, stoga su uzeli u obzir podatke samo za 2020. godinu.

Eksperti su svrstali Rusiju među najuspešnije zemlje koje su uspele da u krizi povećaju vrednost stranih aktiva i obveznica. Uz Norvešku i Singapur, ruski pokazatelji su za deset odsto veći u odnosu na BDP u najteže vreme za finansijsko tržište.

Pored toga, Hejl i Juvenal su obratili pažnju na dostignuća Rusije kada je reč o smanjenju spoljnog duga i povećanju investicija, a takođe su primetili da je rublja ojačala tokom prošle godine.
Predsednik Rusije Vladimir Putin u avgustu je rekao da je ruska ekonomija generalno ponovo dostigla nivo pre krize. Kako je istakao, Rusija je daleko efikasnije prošla kroz pandemiju nego druge razvijenije zemlje, što je dobra osnova za razvoj.
Zdanje Centralne banke Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
RUSIJA
Na pomolu novi talas ekonomske krize - tri scenarija Centralne banke Rusije
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala