- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska mornarica izvela oko 20 brodova na vežbe u Crnom moru

© Zoran ŠaponjićBrodovi ruske Crnomorske flote
Brodovi ruske Crnomorske flote - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
Pratite nas
Vežbe ratne mornarice Rusije u kojima učestvuje oko 20 ratnih brodova i podmornica počele su u Crnom moru, saopštio je načelnik odeljenja za informacionu bezbednost Crnomorske flote Rusije i kapetan druge klase Aleksej Ruljev.

„Oko 20 brodova i pratećih plovila Crnomorske flote izašlo je iz svojih baza u Sevastopolju i Novorosijsku kako bi odradilo zajedničke vežbe uz raketnu i artiljerijsku paljbu. Izlazak brodova na morske poligone se odvija u skladu sa planom aktivnosti borbene obuke Crnomorske flote za školsku 2021. godinu“, rekao je kapetan.

U vežbama će učestvovati raketni i protivpodmornički brodovi, podmornice, minolovci, pomoćni i spasilački brodovi, avioni i helikopteri mornaričkog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Crnomorske flote.
U prvoj fazi mornari su vežbali izlazak brodova iz baza sa akcentom na rejone sa minama, zatim su uvežbavali zajedničku plovidbu i manevre u različitim strojevima i odredima u rejonima intenzivne cirkulacije brodova.

„Posade brodova će izvršiti raketnu i artiljerijsku paljbu u sastavu raznovrsnih taktičkih grupa. Osim toga, sprovešće niz minskih vežbi, vežbi za pomorsku borbu, pronalaženje i uništavanje podmornica, kao i otkrivanje i napad na obalsku komandu i odbijanje vazdušnog napada“, rekao je Ruljev.

U vežbama će takođe učestvovati i avioni i helikopteri mornaričke avijacije i protivvazduhoplovne odbrane Crnomorske flote, dok će manevre pratiti pomoću bespilotnih letelica.
Patrolni brod Raptor - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
RUSIJA
Ruski „Raptori“ u akciji presretanja u Crnom moru /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala