- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Posmatrači na izborima u Rusiji: Sve bilo na visokom nivou

© Sputnik / Lola ĐorđevićIzbori za rusku Dumu
Izbori za rusku Dumu - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
Pratite nas
Izbori za Državnu dumu Rusije održani su na visokom nivou, uz poštovanje prava svih učesnika izbornog procesa, saopštio je član posmatračke misije iz Zajednice nezavisnih država Sergej Račkov.

"Izbori su održani na visokom organizacionom nivou, uz poštovanje ustavnih prava svih učesnika izbornog procesa", rekao je Račkov na konferenciji za štampu.

On je naglasio da su se u sastavu grupe posmatrača iz ZND nalazili predstavnici sedam država koji su tokom izbora posetili 167 izbornih mesta i imali sastanke sa rukovodstvom Saveta Federacije, Državne dume, Centralne izborne komisije itd.
Potpredsednik Saveta Federacije Konstantin Kosačov saopštio je da su izbori dali mogućnost građanima da u potpunosti izraze svoju volju.
"Izbori u Rusiji su bili u skladu sa očekivanjima birača i dali mogućnost građanima da se izjasne u punom obimu", rekao je Kosačov.
Podsetimo, prema preliminarnim podacima CIK, najveći broj glasova je osvojila Jedinstvena Rusija sa više od 49 odsto glasova. Iza nje sledi Komunistička partija (19 odsto), a zatim LDPR (7,5 odsto) i Novi ljudi (5,33 odsto).
Pucnjava u Permu - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
RUSIJA
Pucnjava na univerzitetu u Rusiji, više osoba poginulo i ranjeno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala