- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Novi potez Francuske zbog pakta Velike Britanije, Amerike i Australije

© AP Photo / Christophe EnaPrazna Jelisejska polja u Parizu. Predsednik Francuske Emanuel Makron naložio je stroga ograničenja slobode kretanja u cilju sprečavanja širenja koronavirusne infekcije.
Prazna Jelisejska polja u Parizu. Predsednik Francuske Emanuel Makron naložio je stroga ograničenja slobode kretanja u cilju sprečavanja širenja koronavirusne infekcije. - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
Pratite nas
Francuska je otkazala sastanak između ministarke vojske Florens Parli i njenog britanskog kolege Džejmsa Hipija, planiranog za ovaj mesec, javlja Rojters.
Do otkazivanja sastanka došlo je nakon što je Australija odustala od kupovine podmornica od Francuske, i ušla u bezbednosni pakt AUKUS sa SAD i Velikom Britanijom, koji će joj omogućiti tehnologiju da napravi svoju podmornicu na nuklearni pogon.
Londonski "Gardijan" je ranije najavio da će ministarski sastanak biti otkazan u svetlu novonastale krize u odnosima dve zemlje.
To je poslednji u nizu poteza koje je povukao Pariz u znak protesta zbog iznenadnog bezbednosnog pakta između Australije, SAD i Velike Britanije.
Francuska je već povukla ambasadore iz Australije i SAD.
Američka podmornica - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
SVET
„Zabili su nam nož u leđa": Skandal svetskih razmera zbog dogovora Amerike, Australije i Britanije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala