https://lat.sputnikportal.rs/20210919/sastojak-zbog-kog-su-torte-i-kolaci-ukusniji-a-svi-ga-izbegavaju-1129945351.html
Sastojak zbog kog su torte i kolači ukusniji, a svi ga izbegavaju
Sastojak zbog kog su torte i kolači ukusniji, a svi ga izbegavaju
Sputnik Srbija
Jedan sastojak, koji svako ima u kuhinji, može poboljšati ukus torti ili kolača, ali ga retko ko koristi. Naime, u mnogim izvornim receptima za slatkiše na... 19.09.2021, Sputnik Srbija
2021-09-19T13:10+0200
2021-09-19T13:10+0200
2021-09-19T13:00+0200
društvo
stil života
društvo
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/09/13/1129945240_0:100:1921:1180_1920x0_80_0_0_707f9d57cd0ff3ca89e3338a9862a293.jpg
Kako se so razlikuje po ukusu od ostalih standardnih sastojaka za pripremu bilo kojeg deserta, mnoge domaćice će je izbeći.Prirodni pojačivač ukusaMeđutim, prstohvat soli u desertima osiguraće sladak ukus. Pored toga, prirodna aroma sastojaka može da se bolje razvije, tako da so zapravo deluje kao prirodni pojačivač ukusa.So će smanjiti i gorak ukus koji može da nastane usled dugog pečenja, pa će slatki ukus postati intenzivniji.Takođe, ako vam je kafa previše gorka, slobodno je začinite sa malo soli, piše „Magazin novosti“.Poput kvasca, i so igra bitnu ulogu kada je dobro testo u pitanju. Uprkos tome što se ne preporučuje mešanje ova dva sastojka, testo će se lakše oblikovati ako se uz kvasac doda malo soli.
https://lat.sputnikportal.rs/20210918/orasi-ili-bademi-koji-je-najzdraviji-orasasti-plod-koji-sprecava-upale-1129932920.html
https://lat.sputnikportal.rs/20210917/sedam-namirnica-koje-imaju-mnogo-vise-secera-nego-sto-mislimo-1129897884.html
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Vesti
sr_RS
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/09/13/1129945240_106:0:1813:1280_1920x0_80_0_0_4e82d268fa61c8182cf7c1e24c7d8cb1.jpgSputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
sastojak za torte i kolače, torte i kolači, tajni sastojak, slatkiši, torte, kolači, deserti, so, sastojak za torte i kolače, torte i kolači, tajni sastojak, slatkiši, torte, kolači, deserti, so
sastojak za torte i kolače, torte i kolači, tajni sastojak, slatkiši, torte, kolači, deserti, so, sastojak za torte i kolače, torte i kolači, tajni sastojak, slatkiši, torte, kolači, deserti, so
Sastojak zbog kog su torte i kolači ukusniji, a svi ga izbegavaju
Jedan sastojak, koji svako ima u kuhinji, može poboljšati ukus torti ili kolača, ali ga retko ko koristi. Naime, u mnogim izvornim receptima za slatkiše na spisku sastojaka nalazi se i so.
Kako se so razlikuje po ukusu od ostalih standardnih sastojaka za pripremu bilo kojeg deserta, mnoge domaćice će je izbeći.
Međutim, prstohvat soli u desertima osiguraće sladak ukus. Pored toga, prirodna aroma sastojaka može da se bolje razvije, tako da so zapravo deluje kao prirodni pojačivač ukusa.
So će smanjiti i gorak ukus koji može da nastane usled dugog pečenja, pa će slatki ukus postati intenzivniji.Takođe, ako vam je kafa previše gorka, slobodno je začinite sa malo soli,
piše „Magazin novosti“.
Poput kvasca, i so igra bitnu ulogu kada je dobro testo u pitanju. Uprkos tome što se ne preporučuje mešanje ova dva sastojka, testo će se lakše oblikovati ako se uz kvasac doda malo soli.