- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Beograd zatvoren: „Pešačka nedelja“ i „Biciklijada“

CC0 / Pixabay / Vožnja bicikla
Vožnja bicikla - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2021
Pratite nas
Povodom obeležavanja kampanje „Evropske nedelje mobilnosti“, koja se održava od 16. do 22. septembra, u Beogradu će danas biti organizovane „Pešačka nedelja“ i „Biciklijada“.
Tokom „Pešačke nedelje“, koja će trajati od 10 do 15 sati, građani će imati priliku da učestvuju u bogatom kulturno-edukativnom programu za najmlađe.
Posetioci će moći da iskoriste usluge i besplatnog servisa za popravku bicikala na štandu Biciklističkog saveza Srbije, na Terazijama, navodi se na sajtu Grada Beograda.
Dodaje se da će kod Palate „Albanija“ biti organizovane ekološke radionice za decu, na temu važnosti korišćenja bicikala i ostalih vidova ekološkog prevoza, sa početkom u 10 sati.
Pobednicima nagradnog foto-konkursa „Održiva mobilnost za zdraviji život“ biće dodeljene nagrade, a potom će biti prikazana i dečija pozorišna predstava „Cvrčak i mrav“ u organizaciji Dečijeg kulturnog centra Beograda.
Tokom trajanja „Pešačke nedelje“ saobraćaj će biti zatvoren od Trga Republike do Trga Slavija od 7 do 17 sati.
Kako se navodi, „Biciklijada“ će biti organizovana od 11 do 12 sati na biciklističkoj stazi kod Sportskog centra „25. maj“ gde će učesnici moći da iskoriste usluge besplatnog servisa za popravku bicikla od 10 do 13 sati.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala