Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kosovska policija postavlja montažne kontejnere kod Jarinja i ne dozvoljava prilaz, građani uznemireni

© AFP 2023 / SASA DJORDJEVICKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2021
Pratite nas
Kosovska policije od sinoć postavlja montažne kontejnere blizu prelaza Jarinje, zabeležila je ekipa portala Kosova onlajn, kojoj nije bilo dozvoljeno da izađe iz automobila niti da snima.
Veliki broj pripadnika kosovske policije takođe ne dozvoljava zaustavljanje ni drugih putničkih vozila, a zabrinuti građani sa severa Kosova okupili su se na toj lokaciji u blizini Jarinja nakon što se pročulo da se postavljaju montažni kontejneri, piše portal.
Predsednik Leposavića Zoran Todić naveo je za Kosovo onlajn da su građani Leposavića, ali i čitavog severa uznemireni zbog ovih dešavanja.
Kako je naveo, u toku dana je od više građana dobio pitanja u vezi sa kontejnerima koje su pripadnici kosovske policije postavili u neposrednoj blizini administrativnog prelaza Jarinje.
"Mi nemamo odgovore iz Kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju", rekao je Todić.
Primetno je da kontejneri još uvek pristižu, kao i da se povezuju električnim instalacijama i internetom. Portal Kosovo onlajn navodi da je pokušao da dobije komentar i od kosovske policije, ali se osobe zadužene za medije pri KPS nisu javljale na redakciji poznate brojeve telefone ili su upućivale na druge kontakte.
SRBIJA
Priština kuje plan za povećanje svog prisustva u severnom delu Mitrovice?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala