Koja ste krvna grupa, kakav ste čovek

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaUzorak krvi
Uzorak krvi  - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2021
Pratite nas
Da je na osnovu analize krvne grupe moguće napraviti dosta pouzdan psihološki profil osobe, odavno je poznato u istočnim zemljama. Japanci, recimo, u svakodnevnom životu primenjuju metodu analize krvnih grupa - ketsuekigata.
Većina ljudi je koristi kad bira prijatelje, partnere i životne saputnike. Međutim, ona je već petnaestak i više godina deo zvanične psihologije.
Koriste je istraživači tržišta za predviđanje navika kupaca, ali i direktori preduzeća kad zapošljavaju nove radnike.
Kako bi napravili idealnu organizaciju rada, Japanci koriste saznanja na kojim bi radnim mestima određene krvne grupe bile najefikasnije. Tako će za planiranje, kontrolu i selekciju uvek biti izabrana osoba krvne grupe B, organizacija, zavođenje i sprovođenje reda biće najčešće povereno krvnoj grupi A, dok će za efikasnu realizaciju biti zadužena nulta krvna grupa, prenosi portal Stetoskopinfo.

Krvna grupa 0

Osobe koje imaju krvnu grupu 0 najčešće su izrazito srdačne, druželjubive i otvorene. Nemaju dlake na jeziku, verne su, iskrene i odane. Zbog toga što nisu sklone da preuzmu odgovornost, žena nulte krvne grupe će, radije tražiti grupu u kojoj se osećaju zaštićenim i sigurnim.
S druge strane, muškarci nulte krvne grupe su istinski lovci. Oni imaju neodoljivu potrebu da dominiraju, da budu primećeni i zato uglavnom biraju zanimanje u kome mogu da se eksponiraju i afirmišu, npr. gluma, žurnalistika, estrada...
Oni imaju izraženu potrebu da žive sa osobama koje su radoznale, živahne i dinamične. Monotonija i život po uobičajenim šablonima njima uopšte ne odgovara.
Za razliku od žena, muškarci su više zainteresovani za karijeru i kad je reč o poslu neće uletati u neki odnos ili situaciju dok ne vide šta iz toga dobijaju.
Partnerstvo i porodica
Žene krvne grupe nula, od svojih muškaraca očekuju sreću, zadovoljstvo i nežnost. One osećaju intenzivnu želju za udajom, koja proističe iz potrebe da se potvrdi kroz brak i porodicu. Kao supruge vladaju iz pozadine i često aktivno učestvuju u izgradnji karijere svog supruga. Kao majke prema deci se postavljaju drugarski, gotovo prijateljski, a sopstvene ambicije ostvaruju preko supruga i dece.
Muškarci krvne grupe nula veoma su zainteresovani za žene, aktivni su u tom pogledu i zato ih žene vrlo brzo primećuju. Nezgodna strana ovih muškaraca je to što mogu da budu krajnje nepouzdani, jer im neke stvari brzo prestaju biti zanimljive. U braku su privrženi porodici, ali ovde opet do izražaja može da dođe njihova jogunasta priroda, koja se protivi prepuštanju monotoniji životne svakodnevice.

Krvna grupa A

Za osobe koje imaju krvnu grupu A moglo bi se reći da je njihov sinonim - mislim! Ova krvna grupa daje inteligentne osobe, koje neretko deluju nezainteresovano i hladno, ali time se zapravo štite, jer su veoma osećajne.
Najbolje bi ih opisao izraz - njen vojnik, jer ih pored emotivnosti odlikuje disciplina i samodisciplina. Uvek će da izaberu visokoorganizovanu grupu, kada rade, vrlo su profesionalne i posvećene svojim životnim, profesionalnim ili porodičnim obavezama.
Spremne su da preuzmu odgovornost, da razumeju druge, ali to očekuju i od drugih. Jako su dobri rukovodioci, insistiraju na preciznoj organizaciji, predanom radu i ustanovljenom redu. Zahtevne su, ali pravedne osobe. One ne znaju, niti ih interesuje, da dominiraju ili da se eksponiraju. To nikako. Kod njih je primetan sporiji napredak u karijeri, jer zbog nenametljivosti često ostaju neprimećeni, usamljeni i po strani.
Partnerstvo i porodica
Žene i muškarci krvne grupe A su demokratični u vezama, poštuju partnera i njegove kvalitete. Međutim, zbog emotivne i osetljive prirode, otkriće svoja osećanja tek kada su potpuno sigurni da neće biti izigrani i povređeni. Žena krvne grupe A je majka koja svoju decu kontroliše i podržava, ali i zahteva mnogo od njih.
Muškarci krvne grupe A često na prvu loptu nisu interesantni ženskom polu, njihove vrednosti žene otkrivaju tek kad se nađu u dužim vezama. Međutim, njihov najveći kvalitet je što su odani i potpuno posvećeni porodici, kada je jednom zasnuju, na nju prenose težište svog života. Oni podržavaju i vole da podržavaju i ističu kvalitete i sposobnosti svojih supruga.

Krvna grupa B

Psihološki gledano, muškarci i žene krvne grupe B su najinteresantniji. Naizgled su introvertni, deluju suzdržano i povučeno, ali imaju jasno izgrađen pojam o sopstvenim željama i vrednostima.
U profesionalnom životu žene krvne grupe B karijeru uglavnom grade na osnovu dokazanih ličnih kvaliteta i napora i gotovo nikad ne ispoljavaju takmičarski duh. Funkcionišu pretežno u uskom krugu svojih proverenih prijatelja, kojima su odane.
Muškarci ove krvne grupe imaju jednu vrstu socijalne fasade; deluju uzdržano, skrušeno ili povučeno, a za to vreme kao šahisti smišljaju korake koje će preduzeti bez velike pompe, kako bi konačno stigli do željenog cilja.
Da bi dobili ono što žele, skloni su da sebe malo smanje u očima drugih. Oni ne biraju profesije koje ih izbacuju u prvi plan, jer ih eksponiranje, kao i kod žena, mnogo ne privlači. Oni uglavnom vuku konce u tajnosti i daleko od očiju onih za koje su zainteresovani.
Partnerstvo i porodica
Žene krvne grupe B u ljubavi očekuju nežnost i zadovoljstva, sreću i vernost, kao i stalnu pažnju svojih izabranika. U partnerskim odnosima deluju pomalo zahtevno i nedodirljivo i s toga se teže odlučuju za ulazak u brak. Inače, kada se već udaju i postanu majke vrlo su odane i posvećene porodici.
Moglo bi se reći da muškarci krvne grupe B žene poštuju na specifičan način. Ženi za koju se odluče i koju odaberu, doneće sve pred noge i tretiraće je kao kraljicu. Međutim, zamaskirana priroda muškarca krvne grupe B dolazi do izražaja tek u emotivnom odnosu.
Skloni su bezvoljnosti i melanholiji kada nemaju adekvatnog partnera, lakše im je da maštaju nego da se uhvate u koštac sa sopstvenom prirodom.

Krvna grupa AB

Žene krvne grupe AB su izuzetne osobe. Saosećajne su, a cinizam i ironija su im potpuno strani. Nemaju specifičnih zahteva, mogu da pripadaju bilo kojoj grupi, lako se prilagođavaju, ali uvek uspevaju da zadrže svoju individualnost.
Kad je reč o muškarcima, oni kao da nisu uspeli da, poput žena, u sebi pomire suprotnosti A i B krvne grupe. Zbog te dvostranosti prirode, muškarci AB krvne grupe ne mogu uvek da se adaptiraju, oni će pre svoj identitet da ostvaruju preko projekcionih mehanizama.
Ako su u grupi gde preovladavaju osobe sa krvnom grupom A, oni će više da pokazuju karakteristike krvne grupe B i obrnuto.
Partnerstvo i porodica
Žene krvne grupe AB obožavaju muškarce avanturističkog duha, međutim uživaju u ljubavi samo dok im dozvole da ostanu mistične. Kao majke vrlo su prilagodljive deci, blage su i nisu zahtevne. Uspešno nalaze meru koliko mogu da budu drugari svojoj deci.
Kad je o muškarcima reč, specijalitet krvne grupe AB je udvaranje. Veliki su zavodnici, ali prijatni, udvaraju se suptilno, kroz otvorenost, predanost ženama. Koliko će ovaj muškarac pomiriti dve strane svoje prirode, u mnogome zavisi od partnera. Recimo, ako je njegova izabranica krvne grupe B, on će se ponašati kao tipičan pripadnik grupe A i obrnuto.
Pročitajte još:
Test ličnosti - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2020
Test ličnosti od pre više od pola veka: Traje minut, a otkriva osam istina o čoveku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala