- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Ispali hiljadu metaka u minutu: U Rusiji napravljen novi automat za specijalce

© Flickr / Irish Defence ForcesSnajper
Snajper - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2021
Pratite nas
Novi automat „KEDR PARA“ namenjen je snagama bezbednosti i specijalcima, a odlikuje kompaktnost, preciznost i velika vatrena moć, izjavio je šef biroa za prodaju streljačkog oružja „Zlatmaš“ Vadim Astašin.
To oružje samoinicijativno je napravilo „Zlatoustovsko mašinsko preduzeće“ (deo državne korporacije „Roskosmos“). Prema njegovim rečima, „KEDR PARA“ trebalo bi da zameni automat PP-91 „Kedr“ koji trenutno koriste snage bezbednosti.
Automat je namenjen za gradsku borbu. Relativno je malih dimenzija i težine, ali sa velikom vatrenom moći.
Sposoban je da ispali 1.000 metaka u minuti, početna brzina metka je 430 metara u sekundi.
Oružje ima domet do 100 metara. Prilikom gađanja određenog mesta sa te udaljenosti, meci dospevaju na ciljano područje sa razmakom od 150 milimetara.

„Ovi pokazatelji u potpunosti isključuju slučajni promašaj tokom borbenih operacija i omogućavaju gađanje žive sile opremljene pancirima“, rekao je predstavnik „Zlatmaša“.

U avgustu ove godine „KEDR PARA“ je uspešno testiran pod nadzorom „Specijalne tehnike i komunikacija“ Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije.
Državna testiranja novog automata planirana su za početak 2022. godine, nakon čega će biti doneta odluka o uvođenju u upotrebu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala