- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bata za Sputnjik pred borbu za finale: Čekam govor profe Radakovića!

© AFP 2023 / MARTIN BUREAUSrpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević
Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2021
Pratite nas
Aleksandar Atanasijević, dugogodišnji reprezentativac Srbije, rekao je za Sputnjik da ih očekuje izuzetno teška utakmica protiv Italije u polufinalu Evropskog prvenstva.
Srbija, aktuelni šampion Evrope, sastaje se sa Italijom u subotu u 21 sat u drugom polufinalu šampionata Starog kontintenta.
Uloga blagog favorita je na strani naših odbojkaša, najviše zbog iskustva jer su Azuri u podmlađenom timu došli na Evropsko prvenstvo.
Ipak, Bata, kako je nadimak Atanasijeviću, upozorava na kvalitet koji poseduje ekipa selektora Ferdinanda De Đorđija.
„Imaju dovoljno iskustva jer igraju u italijanskoj ligi koja je najjača na svetu. Bez obzira što su mlada i nova ekipa, imaju ogroman potencijal i biće jako opasni u polufinalu“, rekao je Atanasijević za Sputnjik.
© Foto : CEVSrpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević
Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2021
Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević
Srpski odbojkaši nalaze se u odličnoj formi, te su najbolji meč na turniru odigrali u četvrtfinalu protiv Holandije. Utisak je da su dobro tempirali formu, ali Atanasijević nije potpuno saglasan sa takvom konstatacijom.
„Nema prevelikog tempiranja forme, i 2019. kada smo osvojili Evropsko prvenstvo mučili smo se u četvrtfinalu protiv Ukrajinaca, a onda smo pobedili Francusku u polufinalu“, kazao je Bata.
„Nema pravila, treba da se spremamo od utakmice do utakmice. Sigurno nas ne očekuje lak meč, ni laka pobeda kao što je to bilo u četvrtfinalu protiv Holandije“, dodao je Atanasijević.
Srbija je na turniru odigrala tri utakmice u pet setova, protiv Poljske, Grčke i Turske, te Atanasijević kaže da su spremni na sve u polufinalu.
© Foto : CEVSrpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević
Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2021
Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević
„Odigrali smo već tri utakmice u pet setova, navikli smo da igramo duže duele. Ne bih se bunio da pobedimo 3-2, izuzetno je bitan meč, ogroman ulog i sigurno da ćemo i im Italijani biti spremni za žestoku borbu“, istakao je korektor reprezentacije Srbije.
Ono što krasi reprezentaciju Srbije već godinama unazad jesu govori profesora Radivoja Radakovića koji pred svaku utakmicu dodatno podigne moral odbojkašima.
„Govori profe Radakovića izuzetno pomažu, tako je od prvog dana kada je došao u reprezentaciju. Neverovatan je govornik, nama igračima to dosta znači jer kada se odigra toliko utakmica u kratkom periodu, onda svaki vid motivacije znači kako takmičenje odmiče. Ja sa neizvesnošću čekam govor pred Italiju i siguran sam da će biti poseban“, rekao je Atanasijević.
Atanasijević jako dobro poznaje reprezentaciju Italije, prethodnih osam godina igrao je za Peruđu i svi odbojkaši protivničkog tima su mu dobro poznati.
Najveća pretnja dolazi od Alesandra Mikeleta i Danijelea Lavije, a sve kreće od sjajnog tehničara Simonea Đanelija.
„Generalno igraju baš dobru odbojku. Trener, Ferdinando De Đorđi, dugo godina radi sa Čivitanovom, sa kojom je osvoji sve što se može osvojiti. Opasnost dolazi od Mikeleta, tu je i Đaneli dizač, Danijele Lavija igra za Trento, i ako pogledamo njihovu postavu, za najveći su mogući respekt. Možda ovi igrači nisu bili nosioci u svojim klubovima, ali su stekli mnogo iskustva i to pokazuju na ovom prvenstvu“, zaključio je Atanasijević.
U prvom polufinalu u 17.30 igraju Poljska i Slovenija, dok je večernji termin (21.00) rezervisan za duel Srbije i Italije.
Budite uz Sputnjik i ispratite „plavu četu“ u pohodu na drugu uzastopnu titulu šampiona Evrope.
Slovenija pobedila najveće iznenađenje šampionata – poznati polufinalisti EP
„Standardno – ne veruje se u nas, ali mi igramo za Srbiju!“
Moćna Srbija je u polufinalu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala