- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski Su-35 protiv francuskog „Rafala“: Ko pobeđuje u vazdušnom dvoboju?

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaSusret iznad Tihog okeana: Ruski lovac sprečio američki avion da se približi granici
Susret iznad Tihog okeana: Ruski lovac sprečio američki avion da se približi granici - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2021
Pratite nas
Manevarske sposobnosti ruskog višenamenskog lovca Su-35, kao i karakteristike opreme nadmašuju pokazatelje francuskog aviona „Rafal“, što će omogućiti ruskoj letelici da odnese pobedu u slučaju bitke u vazduhu, piše portal „Altimejt difens“.
Prema navodima stručnjaka, ruski lovac Su-35 ima bolje manevarske sposobnosti tokom borbe u vidnom polju protivnika, dok se to ne može navesti kao prednost francuskog lovca „Rafal“.

Pored toga, ruska letelica ima ugrađenu jedinstvenu radarsku stanicu NO35 „Irbis“ za koju eksperti tvrde da je najmoćnija od svih koje postoje. Kako se navodi u članku, „Irbis“ otkriva mete na udaljenosti do 400 kilometara. Su-35 može identifikovati cilj sličan avionu „Rafal“ na rastojanju od oko 270 kilometara, dok francuski lovac može otkriti Su-35 na udaljenosti od 120 kilometara.

S tim u vezi, stručnjaci izvode zaključak da pilot lovca Su-35 pre može identifikovati metu i otvoriti vatru. Tu prednost nadopunjuje i naoružanje kojim je lovac opremljen, a reč je o raketama dugog dometa.
Autori članka smatraju da bi Su-35 pobedio francuski „Rafal“ u vazdušnoj borbi, te podsećaju da ruski lovac ima mogućnost da prati do 30 meta u vazduhu i da istovremeno gađa osam.
„Altimejt difens“ je jedan od najvećih južnoafričkih medija koji se bavi vojnom tematikom.
Rafal vs MiG kaver - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2021
Infografika: Ruski MiG-35 i francuski „Rafal“ – borba za nadmoć u vazduhu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala