Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Protest antiglobalista u Beogradu, kordoni policije na više punktova /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićProtesti antiglobalista u Beogradu
Protesti antiglobalista u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2021
Pratite nas
U Beogradu je održan protest antiglobalista i protivnika kovid propusnica, kao i vakcinacije protiv virusa korona.
Demonstranti su se okupili na Trga republike oko 17.30, u vreme dok se nedaleko od te lokacije održavala šetnja u okviru Parade ponosa.
Na protestu su bile prisutne brojne organizacije – Antiglobalisti Srbije, Lekari i roditelji za nauku i etiku, Pokret srpske sabornosti, Pokret otete bebe – promena sistema, prenosi RTS.
Okupljeni su sa Trga republike krenuli u protestnu šetnju, a iza zgrade Predsedništva, na Terazijama, zapaljene su baklje.
© Sputnik / Lola ĐorđevićProtest antiglobalista u Beogradu
Protest antiglobalista u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2021
Protest antiglobalista u Beogradu
Sa govornice postavljene na kamionu su poručili da su protiv kovid propusnica, maski, vakcinacije, da se „gnušaju“ Parade ponosa. Pevali su „Oj, Kosovo, Kosovo“.
Istakli su zastave Srbije i različitih pokreta, pojedini nose ikone, a razvili su i transparent „Sloga biće poraz vragu“.
Okupljeni su oko 19.30 krenuli niz Terazije, ka zgradi Vlade Srbije. Grupa demonstranata pokušala je da se popne uz Nemanjinu ulicu, ali im kordon policije nije dozvolio da prođu. Grupa od nekoliko desetina demonstranata gađala je jajima policijski kordon u Nemanjinoj ulici.
© Sputnik / Lola ĐorđevićProtest antiglobalista u Beogradu
Protest antiglobalista u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2021
Protest antiglobalista u Beogradu
Zatim su se okrenuli i spustili niz Nemanjinu ulicu do spomenika Stefanu Nemanji, gde su raširili transparente i zastave. U jednom trenutku učesnici protesta zaigrali su užičko kolo oko spomenika.
Kordoni policije za razbijanje demonstracija bili su postavljeni na više punktova u Beogradu – kod Beograđanke, u Resavskoj ulici, u Nemanjinoj kod nekadašnje zgrade Generalštaba.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala