Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Evroparlamentarci predložili 16 mera o uslovima za izbore u Srbiji

© Tanjug / RADE PRELICSastanak Ivice Dačića sa evroparlamentarcima i predstavnicima političkih stranaka
Sastanak Ivice Dačića sa evroparlamentarcima i predstavnicima političkih stranaka - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2021
Pratite nas
Evroparlamentarci koji posreduju u dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji o uslovima za izbore u proleće 2021. godine, u završnom dokumentu predlažu 16 mera, saznaje Tanjug.
Između ostalog, predlaže se osnivanje privremenog nadzornog tela čija je nadležnost praćenje medija, konsultacije, izveštaj o primeni pravilnika za RTS i RTV, davanje mišljenja o radu nezavisnih institucija i njihovim odlukama.
U privremenom nadzornom telu trebalo bi da bude šest članova koje predlaže REM, a šest predsednik Narodne skupštine Srbije, nakon konsultacija sa ostalim učesnicima međustranačkog dijaloga.
Druga tačka odnosi se na donošenje novog propisa u obliku obavezujućeg pravilnika za javni medijski servis RTS i RTV, radi boljeg regulisanja pokrivanja izborne kampanje.
Podsetimo, u Palati Srbija nastavljena je druga faza međustranačkog dijaloga o poboljšanju izbornih uslova, uz posredovanje evroparlamentaraca.
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sastao se sa predstavnicima Evropskog parlamenta Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom, Eduardom Kukanom i Knutom Flekenštajnom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala