- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U Beograd dolaze najbolji svetski atletičari – Jovančević za Sputnjik: Borba Davida i Golijata

© Sputnik / Lola ĐorđevićStrahinja Jovančević
Strahinja Jovančević - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2021
Pratite nas
Srbija će 2022. godine biti domaćin Svetskog prvenstva u atletici, a svoje impresije o velikom sportskom događaju izneo je srpski atletičar Strahinja Jovančević.
Na kongresu u Monaku doneta je odluka da Beograd bude domaćin najboljim atletičarima sveta od 18. do 22. marta 2022. godine,.
Među njima jedni od favorita u nekoliko disciplina biće i srpski sportisti. Skakač u dalj, Strahinja Jovančević za Sputnjik je otkrio koliko je srećan što će imati mogućnost da se bori pred domaćom publikom.
„Kad se pomene da će to Svetsko prvenstvo da se održi kod nas ja se odmah naježim. Velika je to stvar, retki su sportovi, a biće preko 250 zemalja učesnica“, istakao je Jovančević.
Srpski atletičar objasnio je da zemlje koje dolaze imaju materijalnu prednost jer se više ulagalo u taj sport, ali on veruje da će njemu i kolegama pomoći podrška publike.
Ivana Španović - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
SPORT
Zlatna Ivana je kraljica svetske atletike!
„To je borba Davida protiv Golijata. Države koje se tu pojavljuju ulažu nenormalne cifre u atletiku i u sam sport. To je jedna nepravedna borba, ali mi imamo prednost domaćeg terena“, objasnio je Jovančević.
Kao prvu favoritkinju koja bi Srbiji mogla da donese medalju vidi Ivanu Španović.
„Naravno da je Ivana Španović najveći napadač na zlatnu medalju, najavila je da će da završi karijeru tako da verovatno želi da je zvarši na lep način. Ona je na Evropskom prvenstvu 2017. godine u Beogradu oborila i lični rekord, a namera joj je sigurno da obori i svetski. Prija joj domaći teren“, rekao je srpski atletičar.
Ipak, istakao je da Srbija ima odlične kandidate i u ostalim disciplinama „kraljice sportova“.
„Pored toga imamo bacače kugle, Asmira Kolašinca i Armina Sinančevića koji su isto kandidati za medalju, a onda i skakanje u dalj, Lazar Anić i ja. Imamo još disciplina, pa i trkače kao što je Elzan Bibić“, rekao je Jovančević.
Strahinja Jovančević 2019. godine postavio je novi dvoranski rekord Srbije kada je u finalu Evropskog prvenstva u Glazgovu zauzeo treće mesto.
Atletski savez Srbije dodelio mu je priznanje za najboljeg atletičara u 2018. i 2019. godini.
Elzan Bibić - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
SPORT
Oboren rekord Srbije posle 38 godina! /video/
Paraatletičarka iz Venecuele, Lisbeli Marina Vera Andrade - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2021
SPORT
Srpkinja ostala bez medalje, ali gledala najluđu završnicu trke na 100 metara!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala