- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Festival srpske trpeze sutra u Skadarliji

© Sputnik / Lola ĐorđevićZavršeni radovi na rekonstrukciji Skadarlije
Završeni radovi na rekonstrukciji Skadarlije - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2021
Pratite nas
Udruženje ,,Čuvari ognjišta“ uz pokroviteljstvo Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Gradske opštine Stari Grad i podršku turističkih organizacija Srbije i Beograda organizuje manifestaciju ,,Festival srpske trpeze“, koja će se 18. septembra ove godine održati u Skadarliji.
Cilj manifestacije je da doprinese očuvanju našeg gastronomskog nasleđa i predstavi našu trpezu kao istinski srpski turistički brend.
Kroz različite aktivnosti u izlagačkom, takmičarskom, edukativnom i kulturnom programu posetiocima festivala predstaviće se veliki broj učesnika i izlagača. Na jednom mestu biće aktuelni prvaci i uvaženiji takmičari sa različitih manifestacija u Srbiji, kao i proizvođači hrane i pića kojima se Srbija ponosi.
Događaj će trajati jedan dan (18.09.2021) od 11.00 do 21.00 čas duž čitavog prostora Skadarlije i osmišljen je kao višeslojna predstava sa nekoliko različitih nivoa, gde se uporedo odvija više aktivnosti u izlagačkom, takmičarskom, edukativnom i kulturno-zabavnom programu.
Devet skadarlijskih restorana takmičiće se u pripremanju specijaliteta. Ocenjivaće ih tim renomiranih, licenciranih sudija. Sva takmičarska jela će biti na raspolaganju za konzumaciju posetiocima festivala od 17 časova, kada će zvanično i biti proglašeni pobednici. Prihod od konzumacije ovih specijaliteta ide u dobrotovorne svrhe.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala