- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdin test inteligencije: „Nećemo se uplašiti, rizikovaćemo ali pametno“

© Foto : FK Crvena zvezdaBen i Katai
Ben i Katai - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
Pratite nas
Crvena zvezda na startu grupne faze ima najteži zadatak, na Marakanu joj stiže Braga, a meč je zakazan za 18.45. Dejan Stanković neće moći da računa na Milana Pavkova, ali je jasno da perspektivni strateg ima „arsenal“ s kojim može da napadne portugalskog predstavnika.
To što Zvezda neće moći iz vazduha da pripreti Bragi, koja je prošlo godinu završila kao četvrtoplasirani tim Primeire, a trenutno je šesta, automatski otvara neka druga rešenja i opcije.
Lopta će morati da se kotlja po zemlji, kroz sredinu gde je Zvezda, ujedno i najjača, dok bi Benova i Rišairova (ukoliko bude starter umesto Dionija) brzina, mogla da dođe do izražaja.
Jasno je da će mesto među stativama biti rezervisano za Milana Borjana, a odbrambeni bedem ispred njega trebalo bi da čine: Miloš Degenek i Aleksandar Dragović, dok će po svemu sudeći bekovi biti Marko Gobeljić i Milan Rodić.
Ali jasno je da će se najveća bitka sa Bragom, koja nikada nije izgubila meč u prvom kolu grupne faze nekog evropskog takmičenja, voditi na sredini.
Svestan je toga i Dejan Stanković, kao i izazova koji očekuje njegove učenike.
„Braga je ozbiljna ekipa, igraju napadački fudbal. Odavno nismo igrali protiv takvog rivala i biće to lep test za moj tim. Radili smo dobro, verujem u momke i pun sam optimizma. Ovaj stadion branimo svim snagama, da kažem da neću kalkulisati, lagao bih. Ali, uplašiti se nećemo sigurno. Rizikovaćemo, ali pametno“, izjavio je Stanković.
Zvezdin osigurač biće po običaju Seku Sanogo, momak koji pleni čvrstinom na svakom koraku, često igra na ivici žileta i rizikuje karton, ali je jasno da samom pojavom, kao i bespoštednim zalaganjem i „hapšenjem" rivala unosi sigurnost čitavom timu.
Društvo bi trebalo da mu prave temperamentni i nikad predvidivi Gelor Kanga, kao i Mirko Ivanić, koji bi trebalo da ima nešto defanzivniju ulogu nego inače.
Ispred njih dejstvovaće Zvezdin „magiko“ Aleksandar Katai, kao i El Fardu Ben, dok će mesto u fazi napada biti rezervisano za Luija Dionija ili Rišaira Živkovića, to je praktično jedina misterija pred sudar sa Bragom u četvrtak od 18.45 na najvećem srpskom stadionu u prvom kolu Lige Evrope.
Što se Brage tiče, trenutno su šesti, ali je Stanković za njih rekao da su za njega među četiri najbolja tima Portugalije, uz Porto, Benfiku i Sporting iz Lisabona.
Braga je ofanzivna ekipa, udarne igle su Fabio Martins, Jan Kouto i Fabijano Silva, pa je jasno da će Zvezdini bekovi Gobeljić i Rodić imati „glavobolju“ da izađu sa njima na kraj.
Jedan od ključnih fudbalera Brage je Al Mustrati, koji igra na poziciji zadnjeg veznog.
Čvrst je baš kao i Seku Sanogo, ali ima i jedan veliki plus, koji se odnosi na ofanizvne kvalitete.
Fudbaleri Šerifa iz Tiraspolja - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
SPORT
Moldavci dočekali Ukrajince – „Kaćušom“ /video/
Zna često da povuče napad i da otvori prostor krilnim napadačima, koji onda daleko lakše mogu da kazne rivala.
„U nekoj situaciji bek drži širinu, u drugoj krilo, oni mogu da se nameste. Igraju i sa tri i sa četiri pozadi, kako to njima odgovara. Izuzetno ukomponovana ekipa, sviđa mi se na koji način igraju fudbal. Totalno ofanzivna, nekada kalkulisana ekipa, nekada kako je inercija ponese. Imaju izvanredan individualni kvalitet, svi su jaki na lopti. Dugo nisu igrali protiv jedne ovakve ekipe“, poručio je Stanković.
Jasno je da je Zvezda oslabljena izostankom Pavkova, koji je majstor za velike utakmice i koji bi iz prekida i bočnih lopti mogao da nokautira Bragu, ali je isto tako jasno da Zvezda igra u „svojoj kući“ gde su padali mnogo veći klubovi od portugalskog predstavnika, pa ostaje da se vidi ko će dobiti bitku na sredini terena i na kraju odneti bodove.
Aleksandar i Balša su krenuli Dejanovim stopama i izabrali Srbiju /foto/
Spektakularno veče u Ligi šampiona – 23 pogodaka na šest utakmica! /video/
Zvezdin dželat šokirao šampiona Ukrajine /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala