- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Registrujemo mešanje Amerike u naše izbore, ali ne pravimo od toga pi-ar kampanju

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
Pratite nas
Zvanična Moskva registruje mešanje Amerike u izbore za Dumu ali ne pravi od toga pi-ar kampanju i ne bavi se „megafonskom diplomatijom“, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Spremamo se za naše izbore koji počinju već sutra. Registrujemo mešanje Amerike. Ne vičemo na sav glas o tome na svakom koraku, ne pravimo reklamnu kampanju, ne bavimo se tom istom ‘megafonskom diplomatijom’ kojom su se bavili oni, pri tome to nije diplomatija , već bitka bez pravila. Mi pozivamo američkog ambasadora i dajemo mu mogućnost da se upozna sa činjeničnom stranom ne samo naših sumnji nego i konkretnih primedbi“, rekla je Zaharova u emisiji „Velika igra“ na Prvom kanalu.
Ona je istakla u da SAD nisu ni blizu liderske pozicije u svetu po pitanju demokratije.
„Ako bi sada postojala država koja bi bila idealna u smislu usaglašenosti sa tim najvišim normama ona bi mogla da podučava druge. Amerika danas nije ni blizu pozicije svetskog lidera , pa i po pitanju demokratije“, rekla je Zaharova.
Prema njenim rečima, Amerika je država koja jasno iznad svega stavlja svoje interese – ali ne nacionalne, nego interese lobi grupe na vlasti - iznad ljudskih prava, međunarodnog prava, bilo kakvog zakona.
Izbori za novi, petogodišnji saziv Dume, održavaju se od 17-19. septembra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala