- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Upozorenje turskog profesora: Rusija pokušava da satera Tursku u ćošak

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Ankaru
Pogled na Ankaru - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
Pratite nas
Rusija „se trudi da Tursku satera u ćošak“ šireći svoj uticaj u regionu, izjavio je turski profesor Sezai Ozčelik za list „Turska“.
U tekstu se navodi da je Rusija na čelu sa Vladimirom Putinom rasporedila više od 70 hiljada vojnika u vojnim bazama oko Turske.
„Ona pokušava da Tursku okruži preko Krima na severu i Sirije na jugu“, rekao je on.
U obe države se nalaze morske, kopnene i vazdušne snage Rusije. Naučnik je priznao da ga sve više plaši Sevastopolj i ruska vazdušna baza Hmejmim. Pritom, ruske vojne snage u Južnoj Osetiji, Abhaziji, Jermeniji, Karabahu, Moldaviji i Libiji, navodno, takođe predstavljaju pretnju Turskoj.
Prema rečima profesora Ozčelika, Rusija i Kipar nastavljaju sa pripremama kako bi luku Limasol pretvorile u drugu rusku bazu u Sredozemnom moru posle sirijske luke Tartus.
On je takođe izjavio i da u nekim zemljama Rusija „oblikuje javno mnjenje u svoju korist“, između ostalog i pomoću medija.
Moskva je više puta naglašavala da nema nameru da nikoga napada i da ne predstavlja pretnju drugim državama. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je nazvao odnose između Rusije i Turske partnerskim, sa izuzetkom pitanja statusa Krima.
Protivavionski raketni sistem Pancir S - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
RUSIJA
Turska poručuje Vašingtonu: Kupovina ruskih S-400 je završen posao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala