- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Su-35 protiv francuskog „Rafala“: Ruski lovac bi izašao kao pobednik u vazdušnom boju

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski višenamenski lovac Su-35 izvodi akrobacije
Ruski višenamenski lovac Su-35 izvodi akrobacije - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
Pratite nas
Manevarske sposobnosti ruskog višenamenskog lovca Su-35, kao i karakteristike njegove opreme nadmašuju pokazatelje francuskog aviona „Rafal“, zbog čega bi Su-35 izašao kao pobednik u vazdušnom boju, piše južnoafrički časopis „Ultimat difens“.
U analitičkom specijalnom izdanju časopisa posvećenom forumu „Armija 2021“, navodi se da manevarske sposobnosti nisu prednost francuskog lovca.
S druge strane, pored toga što ruski borbeni avion karakterišu visoke manevarske sposobnosti, on ima i jedinstvenu radarsku stanicu N035 „Irbis“ koju stručnjaci nazivaju najmoćnijom od postojećih.
Kako se navodi u posebnom izdanju časopisa, koji je jedan od najvećih južnoafričkih medija u sferi odbrane, domet detektovanja mete „Irbisa“ je do 400 kilometara.

Metu nalik avionu „Rafal“ Su-35 može da detektuje na udaljenosti od oko 270 kilometara, dok francuska letelica može da otkrije Su-35 na udaljenosti od 120 kilometara. S tim u vezi, eksperti kažu da pilot Su-35 može prvi da otkrije metu i pogodi je.

Pored te prednosti, ruski lovac je naoružan raketama velikog dometa. Takođe, Su-35 može da prati do 30 vazdušnih meta i da istovremeno pogodi osam od njih, dodaju stručnjaci.
Uzimajući u obzir sve navedeno, autori zaključuju da bi Su-35 pobedio „Rafal“ u vazdušnoj borbi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala