- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

SAD: Rusija najveća vojna pretnja za NATO i naredne decenije

© AP Photo / J. Scott ApplewhitePogled na američki Kapitol u Vašingtonu
Pogled na američki Kapitol u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
Pratite nas
Kandidat za mesto stalnog predstavnika SAD u Severnoatlantskoj alijansi Džulijen Smit izjavila je na saslušanju u Kongresu da će Rusija ostati glavna vojna pretnja NATO-u u narednoj deceniji.
„Rusija ostaje najveća geopolitička pretnja za evroatlantski region i zasigurno će ostati najveća vojna pretnja NATO alijansi u doglednoj budućnosti i, naravno, tokom sledeće decenije“, istakla je ona.
Prema njenim rečima, od 2014. godine kada je izbila kriza u Ukrajini, Severnoatlantska alijansa je postigla mnogo za jačanje svojih potencijala za suprotstavljanje Moskvi, ali još mnogo toga ostaje da se uradi.
Ruska agresija se nastavlja, moramo Rusiju pozvati na odgovornost za sve njene postupke preduzete uz pomoć svih njenih sredstava – bilo da se radi o konvencionalnim mogućnostima, upadima u vazdušni prostor NATO-a, zastrašivanju ili sajber-napadima“, precizirala je Smitova.
Takođe je obećala, ako bude imenovana, da će sarađivati sa američkim saveznicima i partnerima na neutralisanju neželjenih posledica po Sjedinjene Američke Države puštanja u rad ruskog izvoznog gasovoda „Severni tok 2“. Ona je gasovod nazvala „lošim poslom“ i „geopolitičkim projektom“ koji podriva energetsku bezbednost Evrope i, pre svega, Ukrajine.
Osim toga, Smitova je dodala da će nastaviti da postavlja „teška pitanja“ Turskoj i ubeđuje je u neprihvatljivost kupovine sistema PVO S-400 od Rusije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala