- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Potreban nam je snažan parlament“: Putin pozvao građane da glasaju na izborima za Dumu /video/

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
Pratite nas
Izbori za Državnu Dumu predstavljaju događaj od najvećeg značaja, svi su zainteresovan da u parlament uđu autoritativni i aktivni ljudi, sposobni da održe obećanja, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin građanima uoči izbora.

„Dragi prijatelji! Narednih dana – 17, 18 i 19. septembra održaće se izbori za poslanike Dume. Izbor novog sastava je bez sumnje najvažniji događaj u životu našeg društva i zemlje“, navodi se u Putinovoj poruci.

Ruski predsednik ističe da su svi zainteresovani da u „parlament uđu odgovorni, aktivni, autoritativni ljudi koji su u stanju da održe reč, ispune naloge i obećanja, opravdaju nade i poverenje građana Rusije“.
Od konstruktivne saradnje zakonodavne i izvršne vlasti mnogo toga zavisi u budućnosti, naveo je Putin i dodao da su, prema obnovljenom Ustavu, Dumi dodeljena veoma značajna ovlašćenja, kao što je odobravanje kandidatura premijera, njegovih zamenika i ministara.
„Savremeni svet je složen. Vidimo kako se brzo, ponekad nepredvidivo, menja. To bez sumnje stvara nove izazove, ali i otvara nove mogućnosti“, dodao je Putin.

Potrebna je odgovornost

Ruski lider je apelovao na građane da pri glasanju dobro izvagaju.

„Računam na vaš odgovoran, izvagan, patriotski građanski stav, na vašu želju da izaberete poslanike koji će raditi na korist i u ime naše voljene domovine, u interesu našeg naroda i svakog građanina Rusije.. Molim vas, napravite svoj izbor“, pozvao je Putin.

Viši smisao izbora ogleda se u ispoljavanju volje naroda zemlje kao glavnog izvora vlasti i realizacije ustavnog prava građana da odrede pravac daljeg razvoja Rusije, koju svi „želimo da vidimo kao suverenu i uspešnu“, istakao je ruski predsednik.
U budućnosti ima mnogo posla, a realizacija planova u velikoj meri zavisi od kompetentnog rada Dume, naglasio je predsednik i dodao da rad u Dumi isključuje populizam i zahteva maksimalan profesionalizam.
Izbori se održavaju od 17-19. septembra, a građani biraju poslanike za novi petogodišnji mandat.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala