Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Novo pravilo za prelazak na onlajn nastavu

CC0 / Pixabay / Digitalna nastava
Digitalna nastava - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
Pratite nas
Za odeljenja do 16 đaka granica za prelazak na onlajn su tri zaražena učenika. Kada je odeljenje brojnije od 16, a ima dva obolela đaka, deli se na dve grupe i prelazi na kombinovani model, prenose beogradski mediji.
Odluka o načinu nastave u slučaju zaražavanja učenika doneta je danas. Kako piše Blic, odeljenja sa više od 16 đaka prelaze na onlajn ukoliko je posle deljenja grupe i prelaska na kombinovani model u jednoj od grupa naknadno došlo do obolevanja više od tri đaka. Odnosno princip kod podeljenih odeljenja je kao za razrede do 16 učenika.
Za sutra je zakazan sastanak na kome bi trebalo da bude doneta odluka da li će biti testiranja đaka i nastavnika.

Testiranje dece u školi bilo bi samo uz saglasnost roditelja

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da bi testiranje dece u školama moglo da bude samo uz saglasnost roditelja ili zakonskih staratelja, ali da to još nije moguće uraditi, jer postoji otpor roditelja.
Na pitanje novinara da je najavljena mogućnost testiranja dece u školama, Ružić je rekao da se više o tome govorilo hipotetički, kao i da je to pitanje pokrenuto na Kriznom štabu.
Kazao je da to još nije moguće uraditi, jer je video da ima puno otpora roditelja na društvenim mrežama i naglasio da bi to svakako bilo samo uz saglasnost roditelja ili staratelja, kao i da bi tome prethodilo praćenje eventualnih simptoma i merenje temperature.

„Danas je bio sastanak sa Batutom i inovirali smo malo sistem i rekao bih da će to dati rezultate. Rekli smo i pre da je model semafora podložan promenama, u skladu sa situacijom u lokalnim samoupravama“, naveo je Ružić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala