- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Mokra Gora ušla u trku za najbolje selo na svetu

© Foto : flickr/De kleine rode katerDrvengrad, Mokra gora
Drvengrad, Mokra gora - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
Pratite nas
Turistička organizacija Užica kandidovala je Mokru Goru za izbor najboljeg sela na poziv Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija.
Svaka zemlja članica može kandidovati najviše tri sela, a posle zasedanja nacionalne komisije Ministarstva trgovine i turizma odlučeno je da Srbiju predstavljaju Mokra Gora, Gostilje i Tršić.
Da bi planinska lepotica na zapadnom delu zemlje na konkursu zasijala punim sjajem, na Mokroj Gori u dogovoru sa meštanima krenulo se u asfaltiranje šest putnih pravaca i rešavanja ključnih infrastrukturnih problema koji su od vitalnog značaja za razvoj tog dela Srbije.
“Očuvani kulturni i prirodni resursi i ogroman turistički potencijal kandidovali su upravo Mokru Goru na listu sela koja će se takmičiti za titulu najboljeg sela po pozivu Svetske turističke organizacije. Na nama je da i u narednom periodu učinimo sve što je neophodno kako bi u Mokroj Gori, pre svega mladi ostajali i dalje razvijali potencijale kojima jedno od najvećih užičkih sela raspolaže. Šarganska osmica i Drvengrad već su prepoznati od strane brojnih posetilaca i turista iz zemlje i inostranstva, a na nama je da podržimo nove sadržaje i radimo na daljoj izgradnji neophodne infrastrukture", saopštila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.
Planirano asfaltiranje puteva ukupne dužine od 1500 metara finansiraće se udruženim sredstvima meštana i Grada Užica, a takođe lokalna samouprava sopstvenim sredstvima uradiće i putni pravac od stare Crkve ka Stolcu u dužini od oko 2 100 metara. Krajem prošle godine urađena je i rekonstrukcija Sportskog terena kod škole.
"Želimo da u saradnji sa republičkim institucijama, a opet u skladu sa planovima koji se odnose na očuvanje životne sredine i prirodnih resursa razvijamo sve turističke potencijale Mokre Gore, čime će se sigurno u znatnoj meri poboljšati i kvalitet života meštana i nadamo se povećavati njihov broj”, zaključila je gradonačelnica.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala