- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Svaki glas je važan, učinićemo sve da glasanje u inostranstvu bude pošteno i bezbedno

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov pozvao je ruske građane koji žive ili privremeno borave u inostranstvu da glasaju na izborima za Državnu dumu Rusije, istakavši da je svaki glas važan.
„Dragi prijatelji, pozivam vas da aktivno učestvujete u glasanju i podržite stranku i kandidate kojima najviše verujete. Svaki vaš glas je važan“, izjavio je šef ruske diplomatije.
Prema rečima Lavrova, ruski spoljnopolitički resor će učiniti sve što je potrebno kako bi Rusi koji se nalaze u inostranstvu mogli da u potpunosti ostvare svoje ustavno biračko pravo.
U ruskim ambasadama i konzulatima u inostranstvu formirano je 348 biračkih mesta, kao i izborne komisije koje su spremne za rad, podsetio je ministar.
Lavrov je naglasio da je izborni proces organizovan uz strogo poštovanje zakonodavstva Ruske Federacije i država domaćina, kao i epidemioloških standarda i bezbednosnih zahteva.
Očekujemo nekoliko stotina ruskih posmatrača na stranim biračkim mestima, iz međunarodnih organizacija, političkih stranaka i kandidata, dodao je.
„Učinićemo sve što je moguće da izbori za Državnu dumu budu pošteni, transparentni i bezbedni“, istakao je ruski ministar.
Izbori za Dumu biće ove godine održani od 17. do 19. septembra. Poslanici Državne dume biraju se na petogodišnji mandat po mešovitom izbornom sistemu: 225 poslanika bira se sa stranačkih lista, još 225 iz jednomandatnih izbornih jedinica u jednom krugu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala