- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Kome preti novi nuklearni pakt sa Australijom? I Od četvrtka do četvrtka

Pratite nas
Formiran je novi pakt Amerike, Australije i Velike Britanije. Demokratski front i Demokrate u Crnoj Gori postigli su saglasnost o reformi Vlade ali nemaju podršku URE i premijera. Nakon posete Merkelove, Kurti ponovo preti Srbiji da će je tužiti za navodni genocid, a Plenković najavljuje zahtev za ratnu odštetu.
O ovim temama u emisiji radio Sputnjika “Od četvrtka do četvrtka” razgovaramo sa profesorom dr Ilijom Kajtezom sa Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost. Pitaćemo ga iz kog razloga i sa kojim ciljem je formiran novi pakt Australije, SAD i Velike Britanije ( AUKUS )? Zašto je Kina prva reagovala na taj savez? U kom pravcu može da ide politička situacija u CG nakon dogovora DF-a i Demokrata? Da li će Srbija nakon Angele Merkel imati isti status u EU? Mogu li da se spreče orkestrirane akcije predsedika privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića protiv Srbije?
Emisiju vodi i uređuje Nataša Milosavljević.
Od četvrtka do četvrtka, 16.09.2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala