- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Značajan dan: LNR i DNR formirale jedinstveni carinski prostor

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaVojnik DNR u gradu Gorlovka u Donjeckoj oblasti
Vojnik DNR u gradu Gorlovka u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
Pratite nas
Lideri samoproglašenih Luganske i Donjecke narodne republike Leonid Pasečnik i Denis Pušilin potpisali su sporazum o formiranju jedinstvenog carinskog prostora.
„Danas je značajan dan za naše republike, danas u okviru ranije postignutih dogovora potpisujemo sporazum o formiranju jedinstvenog carinskog prostora i razvoju ekonomske integracije“, rekao je lider LNR Leonid Pasečnik pre potpisivanja sporazuma.
Prema rečima Pušilina, glavni cilj sporazuma je poboljšanje životnog standarda stanovnika LNR i DNR.

„Sporazum definiše naš zajednički pravac delovanja i usmeren je na jačanje obostrano korisne i ravnopravne saradnje. Dokument je rezultat dugotrajnih ciljanih napora za sinhronizaciju zakonodavstva i otvara izglede za održiv razvoj ekonomija LNR i DNR“, rekao je Pušilin.

Vlasti LNR i DNR već su usvojile programe socijalno-ekonomskog razvoja republika Donbasa za period od 2022. do 2024. godine. Sporazum je potpisan putem video-konferencije, saopštila je agencija „Luganskinformcentar“.
Znak na ulazu u Donjeck - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2021
LNR i DNR formiraju jedinstven ekonomski i carinski prostor
U aprilu 2014. godine ukrajinske vlasti pokrenule su vojnu operaciju protiv samoproglašenih republika Donbasa, a koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Kijevu u februaru 2014. godine. O rešavanju situacije u Donbasu razmatra se, između ostalog, na sastancima minske kontakt grupe, koja je od septembra 2014. godine usvojila tri dokumenta kojima se regulišu koraci za deeskalaciju sukoba. Međutim, i nakon sporazuma o primirju između strana u sukobu nastavlja se razmena vatre.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala