- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Noć za zaborav Barselone /video/

© REUTERS / ALBERT GEAFudbaleri FK Barselona
Fudbaleri FK Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
Pratite nas
Fudbalski klub Barselona u utorak veče doživeo je težak poraz na startu Lige šampiona. Katalonski klub na svom terenu izgubio je od Barselone 3:0, a da nije uputio udarac ka golu Manuela Nojera.
Izabranici Ronalda Kumana nisu bili favoriti protiv Bajerna, ali očekivao se dostojan otpor, makar bod na „Kamp Nou“ ili tesan poraz.
Navijači katalonskog giganta nisu dobili ništa od toga, već im je klub doživeo ubedljiv poraz u utakmici u kojoj su sve pristali Barselone čekale da se što pre završi.
„Sofaskor“, specijalizovani fudbalski sajt, objavio je da Barselona nije uputila udarac u okvir gola prvi put od sezone 2015/2016, odnosno od kada traje njihova baza podataka.
Katalonci su ovog leta pretrpeli teške gubitke, pošto je klub napustio Lionel Mesi, a zatim u finišu prelaznog roka i Antoan Grizman.
Barselona prolazi kroz turbulentan period, a to su svesni i fudbaleri, tačnije Đerar Pike.
„Činjenica je da nismo među favoritima, ali to nije toliko važno. Ni Čelsi (aktuelni šampion Evrope) nije bio favorit na početku prošle sezone. Stvari se u fudbalu brzo menjaju“, rekao je Pike.
„Bajern je dobra ekipa, a mi smo to što smo. Tako je kako je. Na kraju dana, imali smo dosta mladih igrača na terenu, što nije izgovor, ali videćemo kako će stvari izgledati na kraju sezone“, dodao je iskusni španski štoper.
Svi su znali da će Bajern imati veliku prednost u duelu, a navijači su se nadali da se neće ponoviti 2020. godina kada je minhenski klub slavio 8:2.
To se nije desilo, ali Barselona je bila inferiorna i ni u jednom trenutku nije ugrozila gol protivnika.
Katalonski klub dobro je otvorio sezonu u LA Ligi, u nastavku sezone trebalo bi da se bori za titulu, ali jasno je da u Evropi nemaju šta da traže protiv ostalih favorita.
Ovo je bilo nezamislivo reći u ovom veku, ali, baš kao što je Pike rekao, tako je kako je i videćemo koliko će Barsi biti potrebno da ponovo stane na noge.
Odjeci haosa u Bernu – nokaut redara, Oleove greške i blamaža Engleza /video/
Rusko veče u Londonu – i zvižduci za lažnog pobednika /foto, video/
Ronaldo je zaboravljen, ali Mesi nije!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala