SAD će finansirati marginalizovane zajednice u Srbiji

© AP Photo / Darko VojinovicZastave Srbije, EU i Amerike
Zastave Srbije, EU i Amerike - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
Pratite nas
Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) objavila je konkurs za programe za podršku marginalizovanih grupa u Srbiji. Sa dokumentom se upoznao portal „RT“.
„U okviru ovog rada, Američka agencija za međunarodni razvoj u Srbiji nastojaće da podrži niz inicijativa čiji je cilj promovisanje pravde i širenje mogućnosti određenih zajednica u Srbiji čija su prava ugrožena (mladi, žene, osobe sa invaliditetom, LGBT osobe, manjine)“, navodi se u opisu programa.
Radi se o osiguravanju zapošljavanja marginalizovanih grupa kroz razvoj njihove radne snage i poboljšanje izgleda za individualno preduzetništvo. Prema rečima predstavnika USAID-a, takve akcije će obezbediti „inkluzivan i održiv“ razvoj Srbije.
Osim toga, kako se navodi u dokumentu, predstavnici USAID-a trebalo bi da teže partnerstvu sa narodom, vladinim institucijama i organizacijama civilnog društva u zemlji.
Ukupan iznos finansiranja iznosiće 6 miliona dolara, dok je za pojedinačne inicijative planirano da se izdvoji od 500 hiljada do 2 miliona dolara „u zavisnosti od raspoloživosti sredstava“.
Ranije je objavljeno da USAID planira da izdvoji do 13,5 miliona dolara za „borbu protiv korupcije i nekvalitetnih usluga državnih struktura“ samoproglašenog Kosova.
Sedište Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
RUSIJA
Amerika priprema evropski program za borbu protiv „zlonamernog uticaja Kremlja“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala