Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Predstavnici Srpske liste sa Vučićem, zabrinutost zbog pretnji merama reciprociteta

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić sa predstavnicima Srpske liste
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa predstavnicima Srpske liste - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima Srpske liste i kandidatima za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, koji su izrazili zabrinutost zbog najave Prištine o oduzimanju registarskih oznaka, kao i pretnji uvođenjem reciprociteta.
Tokom sastanka u Beogradu istaknuto je da bi takvi koraci protiv Srba vratili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji deset godina unazad.
Teme sastanka bile su i kršenje Briselskog sporazuma od strane prištinskih vlasti, posebno kroz prizmu presude Ivanu Todosijeviću.
Čelnici Srpske liste izrazili su zadovoljstvo što je sastanak održan na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
Kako se navodi, oni su informisali predsednika o svim problemima u sprovođenju, ali i kršenju sporazuma koji se tiču pitanja energetike i pravosuđa.
Predsedništvo Srpske liste i kandidati za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji zamolili su predsednika Vučića za dodatnu finansijsku podršku srpskom narodu na prostoru KiM, kao i za nastavak projekata važnih za razvoj srpskih sredina.
Dodaje se da je Vučić obećao da će razmotriti mogućnosti za dodatnu finansijsku pomoć i da će, povodom toga, u narednim danima održati još jedan sastanak sa političkim i institucionalnim predstavnicima srpskog naroda sa KiM.
Vučić je pružio punu podršku Srpskoj listi i kandidatima za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji i istakao da samo Srpska lista okuplja autentične predstavnike našeg naroda na KiM, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
SRBIJA
Kurti preti Beogradu tužbom za navodni genocid
Spomenik Milošu Obiliću u Gračanici - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2021
Albanci zbijaju redove, ali srpski bedem neće probiti: Poruka gradonačelnika Gračanice za Sputnjik
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala