- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pariski terorista: Nema ničeg ličnog u ubijanju 130 ljudi

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINASpasioci spasavaju žrtve posle terorističkog napada u Parizu
Spasioci spasavaju žrtve posle terorističkog napada u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
Pratite nas
Glavnoosumnjičeni za islamski teroristički napad iz 2015. godine, kada je ubijeno 130 ljudi u Parizu, rekao je danas pred francuskim sudom da „nema ničeg ličnog u napadu“.
„Napali smo Francusku, ciljali smo građanstvo i tu nije bilo ničeg ličnog“, rekao je Salah Abdeslam (31), objavila je francuska televizija BFM.
Abdeslam je napade u Parizu nazvao odgovorom na francusku intervenciju u Siriji protiv takozvane Islamske države, čiji je član bio.
„Francuski avioni bombardovali su ISIS (organizacija zabranjena u Rusiji), ne praveći razliku između muškaraca, žena i dece. Mi smo naterali Francusku da pati na isti način na koji smo mi patili“, rekao je on na suđenju.
Takođe, krivicu je prebacio na tadašnjeg francuskog predsednika Fransoa Olanda.
„Kada je doneo odluku da bombarduje Islamsku državu, znao je da je to riskantna odluka, znao je da će se Francuzi suočiti sa smrću“, rekao je Abdeslam, dodajući da želi da „bude iskren prema žrtvama, koje su pretrpele neizmeran bol“.
Abdeslam je optužen za učešće u oružanom napadu na kafiće, restorane, koncertnu halu „Bataklan“ i stadion „Francuska“, u novembru 2015. godine.
Abdeslam je prošle nedelje ometao suđenje tako što je davao političke izjave sa optuženičke klupe, zbog čega je sudija privremeno suspendovao saslušanje.
Spasateli okazыvaюt pomoщь postradavših v 10-m okruge Pariža - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2015
Horor u Parizu: Stotine žrtava, haos na ulicama i vanredno stanje
Francuski vatrogasci pomažu povređenom momku u blizini Bataklan koncertne dvorane nakon pucnjave u Parizu, Francuska, 13. novembra 2015 - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2015
Napad u Parizu — uvod u veću katastrofu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala